X

Δημήτρης Καμμένος: έκλεισε το αφορολόγητο και οι μειώσεις στις συντάξεις

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ αποκάλυψε τι έχει συμφωνηθεί μέχρι τώρα με τους δανειστές. Συμφωνεί με τον Σκουρλέτη για τον δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ.

Ant1news

Ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Δημήτρης Καμμένος, παραδέχθηκε ότι το αφορολόγητο έχει κλείσει σε ποσό κοντά στα 6.000 ευρώ και πως περίπου 900.000 συνταξιούχοι, αρχικά αυτοί του ΤΕΒΕ και του Δημοσίου και στη συνέχεια του ΙΚΑ, θα έχουν μειώσεις στις συντάξεις τους.

Αυτό προέκυψε από την ενημέρωση που έκαναν χθες ο Ευκλείδης Τσκαλώτος και η Έφη Αχτσιόγλου στους βουλευτές των ΑΝΕΛ για τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Καμμένος δήλωσε ότι όπως πληροφορήθηκαν «έχει συμφωνηθεί η διατήρηση των πλεονασμάτων στο ύψος του 3,5% για τρία έτη μετά το 2018» και ότι τα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ από 1ης Ιανουαρίου 2019. 

Σύμφωνα με τον βουλευτή των ΑΝΕΛ οι διαπραγματεύσεις επικεντρώνονται πλέον στις εργασιακές σχέσεις, ενώ πρόσθεσε ότι όλα τα μέτρα, τα αντίμετρα και ό,τι σχετίζεται με το χρέος θα ενταθούν σε ένα πακέτο συμφωνίας. Υποστήριξε πάντως ότι δεν υπάρχει κανένα νέο μνημόνιο, «καθώς δεν υπάρχει νέα δανειακή σύμβαση».

Για την ΔΕΗ είπε ότι συμφωνεί με τον υπουργό Εσωτερικών Πανό Σκουρλέτη στο κομμάτι που αφορά τη συμμετοχή του δημοσίου στην επιχείρηση, ενώ έκανε γνωστό ότι έχει ζητήσει συνάντηση για να ενημερωθεί από τον αρμόδιο υπουργό Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη.