X

Μηταφίδης: πήρα κι εγώ “13η σύνταξη”

Δεν στοχοποιήθηκε τυχαία ο Μάκης Μπαλαούρας, υποστηρίζει ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Ίσως υπάρχουν 20-25 βουλευτές που έχουν πάρει την 13η σύνταξη.

Ant1news

Την θύελλα αντιδράσεων που έχει ξεσηκωθεί με αφορμή την κατάθεση του έκτακτου βοηθήματος της κυβέρνησης και σε βουλευτές σχολιάζει σε συνέντευξή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης.

«Όσοι μας εγκαλούν για το λάθος που έγινε με την καταβολή στους λογαριασμούς μας του έκτακτου βοηθήματος που είναι λάθος της υπηρεσίας και θα επιστραφεί ας ψάξουν να βρουν πόσοι δικοί τους το πήραν χωρίς να βγάζουν μιλιά» δήλωσε χαρακτηριστικά στον ραδιοφωνικό Στο Κόκκινο.

Παράλληλα τονίζει πως «δεν στοχοποιήθηκε τυχαία ο Μάκης Μπαλαούρας» και υποστηρίζει πως «επειδή το κριτήριο δεν είναι μόνο οικονομικό αλλά και ηθικό σε όσων τους λογαριασμούς μπήκε το βοήθημα φορτωνόμαστε και ιδιοτέλεια», ενώ καλεί την  αξιωματική αντιπολίτευση «ας μας πουν για τα λεφτά που πήγαν στα νησιά της Καραϊβικής». 

Ίσως είναι 20-25 οι "Μπαλαούρες"

Παράλληλα, 20 με 25 βουλευτές ακόμα ενδέχεται όπως αποκάλυψε στον ΑΝΤ1 και στον Γιώργο Παπαδάκη ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής να έχουν λάβει την εφάπαξ 13η σύνταξη που δόθηκε το Δεκέμβριο στους χαμηλοσυνταξιούχους.

«Είναι γύρω στους 20 με 25 βουλευτές εν ενεργεία που έχουν πάρει σύνταξη που μπορεί να το έχουν πάρει… δεν φταίνε όμως» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Μητρόπουλος.

Ο Μάκης Μπαλαούρας φαίνεται πως δεν αποτελεί την εξαίρεση με τον ίδιο να δηλώνει πως «προφανώς το έχουν πάρει κι άλλοι βουλευτές που δεν έχουν καταλάβει ότι το πήραν». Απόδειξη της προχειρότητας με την οποία δόθηκε το βοήθημα καθώς δεν πήγε προφανώς μόνο σε αυτούς που το είχαν πραγματικά ανάγκη αλλά και σε άλλες τσέπες φαίνεται πως είναι ο Μάκης Μπαλαούρας. «Εγώ το έμαθα τέλος Γενάρη, και είδα με έκπληξη γιατί δεν το είχα συνειδητοποιήσει ότι έλαβα και εγώ το επίδομα αυτό» δηλώνει ο ίδιος.

Μάλιστα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν επέστρεψε τα χρήματα στο ελληνικό δημόσιο. Αντιθέτως προτίμησε να τα δώσει στους συνδικαλιστές της ΤτΕ και στο λογαριασμό αλληλεγγύης των συνταξιούχων της Τράπεζας. Οι πρώην συνάδελφοι του όμως τον κάρφωσαν λέγοντας πως επέστρεψε τα χρήματα όταν αποκαλύφθηκε ότι πήρε το έκτακτο βοήθημα. «Με "κάρφωσαν" από το Σύλλογο και λυπάμαι αν έχει γίνει έτσι. Η προσφορά του οποιουδήποτε είναι γεγονός. Από τη στιγμή που έχω χρηματίσει πρόεδρος να γίνονται τέτοια καρφώματα είναι λυπηρό να γίνονται αυτά» προσθέτει ο Μάκης Μπαλαούρας.