X

Ντάισελμπλουμ: Δεν θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση στο Eurogroup της 7ης Απριλίου

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο ενός έκτακτου Eurogroup, σε περίπτωση που αυτό χρειαστεί, ο επικεφαλή του Eurogroup.

Ant1news

«Το Eurogroup της Μάλτας είναι πολύ νωρίς για να τερματίσει τη δεύτερη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος» δήλωσε ο επικεφαλή του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ μιλώντας στην Χάγη, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Όπως τόνισε ο ίδιος πάντα είναι πιθανό να γίνει με έξτρα συνεδρίαση, αν αυτό χρειάζεται. Αυτό δεν είναι ανακοίνωση, αλλά η πιθανότητα υπάρχει.

Πρόσθεσε ακόμη ότι έχει σημειωθεί πολλή πρόοδος μεταξύ των Ευρωπαίων πιστωτών και της Ελλάδας για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος.

"Είναι πάντα δυνατό να συγκαλέσουμε ένα έκτακτο Eurogroup και αυτό δεν είναι ανακοίνωση, αλλά η δυνατότητα παραμένει", πρόσθεσε ο επικεφαλής του Eurogroup.

Να σημειωθεί ότι μετά τη Μάλτα η επόμενη προγραμματισμένη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών είναι στις 22 Μαΐου. Ενδιάμεσα μεταξύ 21-23 Απριλίου θα γίνει η Σύνοδος του ΔΝΤ, όπου εκτιμάται ότι θα συζητηθεί το θέμα της συμμετοχής του Ταμείου αλλά και το ζήτημα των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος και τα πρωτογενή πλεονάσματα μετά το 2018.