X

Μετακλητός υπάλληλος της ΧΑ ο συλληφθείς για τον ξυλοδαρμό του φοιτητή

Ο 42χρονος είχε προσληφθεί στη Βουλή το 2012, με πρόταση του επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου. Διώκεται σε βαθμό κακουργήματος.

Ant1news


Μετακλητός υπάλληλος της Βουλής, στο γραφείο του επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μχαλολιάκου, είναι ο 42χρονος που συνελήφθη, με την κατηγορία ότι συμμετείχε στον άγριο ξυλοδαρμό του 24χρονου φοιτητή στους Αμπελοκήπους. 

Ο 42χρονος είχε προσληφθεί στη Βουλή από το 2012, με πρόταση του Νίκου Μιχαλολιάκου. Ο 42χρονος, ιδιοκτήτης καφετέριας, φέρεται να είναι και υπεύθυνος ασφαλείας των κεντρικών γραφείων της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, ο 42χρονος συνελήφθη μετά από μαρτυρίες ότι συμμετείχε στην ομάδα των χρυσαυγιτών που επιτέθηκαν και ξυλοκόπησαν άγρια στο κεφάλι και στο σώμα τον 24χρονο φοιτητή ο οποίος νοσηλεύεται. Οι δράστες μετά τον ξυλοδαρμό μέχρι λιποθυμίας του θύματος, του αφαίρεσαν την τσάντα.

Σε βάρος του 42χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη για ληστεία κατά συναυτουργία και επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία και παραπέμφθηκε ενώπιον του 14ου τακτικού ανακριτή από τον οποίο ζήτησε και έλαβε  προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί την Δευτέρα.

Ο συλληφθείς αρνείται ότι έχει σχέση με τον ξυλοδαρμό, αλλά αναγνωρίστηκε από αυτόπτη μάρτυρα ότι ήταν ένας από τους 3-4 χρυσαυγίτες που ξυλοκόπησαν μέχρι λιποθυμίας τον 24χρονο. 

Δείτε τι λέει ο πατέρας του άτυχου φοιτητή στον ΑΝΤ1:


Το απόγευμα, μέλη της Χρυσής Αυγής έριξαν φέιγ βολάν έξω από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται ο 24χρονος φοιτητής.

 

 

 

ΣΥΡΙΖΑ: Να μην αφήσουμε το φάντασμα του νεοφασισμού να επιστρέψει σε Ελλάδα και Ευρώπη

Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, στη σκιά του άγριου ξυλοδαρμού φοιτητή από μέλη της Χρυσής Αυγής. Η Κουμουνδούρου κάνει λόγο για τάγματα εφόδου και καλεί όλους τους δημοκρατικούς πολίτες να συνταχθούν σε ένα μαζικό κίνημα κατά του φασισμού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει πως δεν πρέπει να αφήσουμε το φάντασμα του νεοφασισμού να επιστρέψει στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Όπως τονίζει «τα φονικά τάγματα της Χρυσής Αυγής εμφανίστηκαν ξανά. Ένας νεαρός φοιτητής έπεσε θύμα του τυφλού, ρατσιστικού μένους μελών της νεοναζιστικής, εγκληματικής οργάνωσης.  Ο άγριος ξυλοδαρμός του, έρχεται να προστεθεί στη μακρά σειρά  δολοφονικών επιθέσεων και τραμπούκικων χτυπημάτων μεταναστών, αντιφασιστών, αριστερών, αγωνιζόμενων ανθρώπων», αναφέρει η Κουμουνδούρου. 

Παράλληλα σημειώνει «δεν μπορούμε και δεν θα αφήσουμε το φάντασμα του νεοναζισμού να επιστρέψει ξανά στους δρόμους της Ελλάδας και της Ευρώπης. Κανένας πολίτης δεν μπορεί να αισθάνεται ασφαλής, όσο η εγκληματική οργάνωση, που κρύβεται κάτω από τον μανδύα κοινοβουλευτικού κόμματος, σκορπά το ρατσιστικό, φονικό της μένος».

Καταλήγοντας η ανακοίνωση καλεί σε εγρήγορση τους πολίτες σημειώνοντας: «Κάθε δημοκρατικός πολίτης, κάθε δημοκρατικό κόμμα, πέρα από την αυτονόητη καταδίκη της συγκεκριμένης επίθεσης, οφείλει να συνταχθεί σε ένα μαζικό, πολύπλευρο κίνημα  ενάντια στον φασισμό».

ΚΚΕ: Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ο εγκληματικός χαρακτήρας της Χρυσής Αυγής

Το ΚΚΕ κατήγγειλε «τη συνεχιζόμενη εγκληματική δράση της ναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή», μέλη της οποίας επιτέθηκαν και ξυλοκόπησαν νεαρό φοιτητή.

«Για μια ακόμη φορά αναδεικνύεται ο εγκληματικός χαρακτήρας της Χρυσής Αυγής, που προκύπτει απ’  τη ναζιστική, ρατσιστική ιδεολογία της», αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, που καταλήγει ως εξής: «Ο λαός έχει περισσότερες αποδείξεις στα χέρια του και για το χαρακτήρα της συγκεκριμένης οργάνωσης και πολύ περισσότερο για την ανάγκη να δυναμώσει η πάλη ενάντια, τόσο σε αυτήν όσο και στο απάνθρωπο εκμεταλλευτικό σύστημα που τη γεννά και τη θρέφει».

Απάντηση της Χρυσής Αυγής

«Αντί να συλλάβουν τους εγκληματίες - τρομοκράτες που επιτέθηκαν με τσεκούρια στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, συλλαμβάνουν αθώους πολίτες και στήνουν Χρυσαυγιάδες και προπαγανδιστικά σόου. H Χρυσή Αυγή καταδικάζει κάθε πράξη βίας απ' όπου και αν προέρχεται», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΧΑ.