X

NASA: από την Πάτρα η “φωτογραφία της ημέρας”

Τη φωτογραφία που τράβηξε ο Αλέξανδρος Μαραγκός επέλεξε η NASA ως τη «Φωτογραφία της Ημέρας» στο Earth Science Picture of the Day.

Ant1news

Μια φωτογραφία του ταλαντούχου φωτογράφου και σκηνοθέτη Αλέξανδρου Μαραγκού επέλεξε η NASA ως τη «Φωτογραφία της Ημέρας» στο Earth Science Picture of the Day.

Στη συγκεκριμένη στήλη της, στην ιστοσελίδα της διαστημικής υπηρεσίας των ΗΠΑ παρουσιάζει καθημερινά και από ένα εντυπωσιακό φαινόμενο που έχει «συλλάβει» ο φωτογραφικός φακός, μαζί με μια σύντομη εξήγηση από έναν επαγγελματία αστρονόμο για το τι ακριβώς συνέβη.

Όπως αναφέρει η NASA, η σημερινή αστροφωτογραφία τραβήχτηκε στην Πάτρα στα τέλη Ιανουαρίου από τον Αλέξανδρο Μαραγκό.

«Τι συνέβη στον ουρανό; Διάφορα συνηθισμένα χαρακτηριστικά αλληλεπιδρούν με ασυνήθιστο τρόπο. Καταρχάς, πίσω από τους λόφους βρίσκεται ο φωτεινός Ήλιος. Μπροστά από τον Ήλιο βρίσκονται λεπτά σύννεφα, που περιέχουν ενδεχομένως ένα στρώμα εξαγωνικών κρυστάλλων πάγου, ένας συνδυασμός που δημιουργεί το φωτοστέφανο 22 μοιρών που περιβάλλει τον Ήλιο.

Η ασυνήθιστη κυρτή γραμμή που διασχίζει την εικόνα είναι μια ουρά συμπύκνωσης - ένα είδος σύννεφου που δημιουργείται από τα διερχόμενα αεροπλάνα. Ένα μεγάλο μέρος αυτού του ίχνους θα πρέπει στην πραγματικότητα να βρίσκεται πιο μακριά από ό,τι το λεπτό νέφος, επειδή ρίχνει μια σκιά πάνω στο σύννεφο, δίνοντας μια ασυνήθιστη τρισδιάστατη ποιότητα στην εικόνα».

Δείτε τη φωτογραφία του Αλέξανδρου Μαραγκού