X

Έσβησε ο Πύργος του Άιφελ για την Αγία Πετρούπολη (βίντεο)

Μόνο το Παρίσι «θρήνησε» τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης. Συνεχίζονται οι έρευνες για τον δράστη της αιματηρής επίθεσης.

Ant1news

Μία ώρα πριν από την καθορισμένη έσβησαν το βράδυ της Τρίτης τα φώτα του συμβόλου του Παρισιού, του Πύργου του Άιφελ, προς τιμήν των 14 θυμάτων από την επίθεση στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης.

Ο Πύργος του Άιφελ, όπως και άλλα σύμβολα ευρωπαϊκών πόλεων τα τελευταία χρόνια χρωματίζονται ανάλογα με τις επιθέσεις που δυστυχώς λαμβάνουν χώρα.

Πρόσφατα τόσο το Παρίσι, όσο και η Πύλη του Βρανδεμβούργου στο Βερολίνο είχαν πάρει τα χρώματα της σημαίας της Μεγάλης Βρετανίας, προς τιμήν των θυμάτων της επίθεσης στη γέφυρα του Γουεστμίνιστερ.

Χθες όμως, μόνο ο Πύργος του Άιφελ τίμησε τους νεκρούς, κάτι που προκάλεσε τα σχόλια των Ρώσων.

Συνεχίζονται οι έρευνες για την τρομοκρατική επίθεση

Συνολικά 14 άτομα έχασαν τη ζωή τους στην επίθεση βομβιστή καμικάζι στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης το μεσημέρι της Δευτέρας, ενώ ακόμα 49 νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της περιοχής.

Η πλειονότητα των τραυματιών είναι Ρώσοι, ενώ μεταξύ τους υπάρχουν υπήκοοι της Λετονίας, της Λευκορωσίας, του Καζακστάν και του Ουζμπεκιστάν.

Οι ταυτότητες των νεκρών δεν έχουν ακόμα γίνει γνωστές.

Οι έρευνες για τον δράστη συνεχίζονται, ενώ ερευνάται το αν υπήρχε συνεργός ή αν εμπλεκόταν σε κάποια τρομοκρατική οργάνωση.

Ο καμικάζι ταυτοποιήθηκε ως Ρώσος υπήκοος γεννημένος στο Κιργιστάν. Ο 22χρονος φέρεται να ήταν επιβάτης του συρμού, στον οποίο έγινε η έκρηξη, ωστόσο ερευνώνται όλα τα ενδεχόμενα.

 

Μέχρι στιγμής οι έρευνες δεν δείχνουν σύνδεση του φερόμενου ως δράστη με κάποια εγκληματική οργάνωση, ενώ παράλληλα εξετάζονται τα κίνητρά του.