X

Σφοδρές αντιδράσεις μετά τη νέα καταγγελία του ΚΚΕ για “συνακροάσεις”

«Πολύ περίεργη» χαρακτήρισε την υπόθεση ο Δημήτρης Κουτσούμπας. Ποιους «βλέπει» από πίσω. Τι λέει η κυβέρνηση και τα υπόλοιπα κόμματα.

Ant1news

Αντιδράσεις σε όλα τα κόμματα προκαλεί η νέα καταγγελία του ΚΚΕ για υποκλοπές στο τηλεφωνικό κέντρο του Περισσού, στην οποία αναφέρεται σε επανειλημμένες οχλήσεις σε συνακροάσεις, μεταξύ άλλων, και με τα τηλεφωνικά κέντρα της Νέας Δημοκρατίας και της Ένωσης Κεντρώων. 

Η κυβέρνηση απάντησε πως έχει αναθέσει την έρευνα για το σύνολο των καταγγελιών στην Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, όσο και στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, ώστε να διασφαλιστεί ότι θα ληφθεί κάθε δυνατή μέριμνα προκειμένου να διερευνηθούν στο μέγιστο δυνατό βαθμό».

Κουτσούμπας: πολύ περίεργη υπόθεση...

Ωστόσο, ο γγ του ΚΚΕ ένα 24ωρο μετά την καταγγελία, ρωτήθηκε για το θέμα μετά την συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τονίζοντας πως «εξακολουθεί να είναι πολύ περίεργη υπόθεση». «Είναι φανερό» τόνισε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ «ότι υπάρχει ένα ολόκληρο σύστημα υποκλοπών που έχει δημιουργηθεί. Αυτό φαίνεται και από τις πρώτες διαπιστώσεις της ΑΔΑΕ ή άλλων φορέων, με βάση την ενημέρωση που έχουμε μέχρι στιγμής, όμως η εξέταση της υπόθεσης σε βάθος, ούτε έχει προχωρήσει, ούτε φαίνεται να ολοκληρώνεται απ' όσο ξέρουμε, ενώ προστίθενται και τα χθεσινά νέα στοιχεία στην υπόθεση αυτή.»

Ο κ. Κουτσούμπας υποστήριξε ότι «είναι απαράδεκτη υπόθεση να ζούμε κάτω από συνακροάσεις, παρακολουθήσεις ή οτιδήποτε άλλο ή έστω και να υπάρχει υποψία αυτών. Πρέπει να λυθεί το ζήτημα και να γίνει διερεύνηση σε βάθος οπωσδήποτε και να δοθούν πλήρεις απαντήσεις για όλα αυτά τα ζητήματα. Ως ΚΚΕ δεν θα το αφήσουμε έτσι το ζήτημα αυτό»

Σε ερώτηση αν το κόμμα θα αναλάβει κάποιες πρωτοβουλίες, σημείωσε: «θα συνεχίσουμε και στο επίπεδο της Βουλής και στο επίπεδο γενικότερα της λαϊκής πάλης γιατί είναι σημαντικό ζήτημα μαζικοί φορείς, οι εργαζόμενοι της πατρίδας μας, να αντισταθούν σε όλα αυτά τα μέτρα που οδηγούν σε παραπέρα ενίσχυση της αυταρχικότητας, της καταστολής, της παρακολούθησης Ελλήνων πολιτών».

Σχετικά με το αν στρέφονται κάπου οι υποψίες του ΚΚΕ, ο κ. Κουτσούμπας επισήμανε ότι «με βάση τα στοιχεία δεν είναι, οπωσδήποτε, κάποιος ερασιτέχνης. Οπωσδήποτε πρόκειται για υπηρεσίες, για κρατικούς, ή παρακρατικούς, εντός εισαγωγικών, μηχανισμούς». Ερωτηθείς αν συζήτησε το ζήτημα αυτό με τον κ. Μητσοτάκη, απάντησε: «ναι, μου είπε ότι θα αναπτύξει και η ΝΔ αντίστοιχες πρωτοβουλίες, θα πει και ο ίδιος φαντάζομαι, και βεβαίως εκφράζει και η ΝΔ την ίδια ανησυχία, όπως άλλωστε και τα υπόλοιπα κόμματα».

Αντιδράσεις απο ΝΔ και Ποτάμι 

Μάλιστα, σε ανακοίνωσή της χθες η ΝΔ έκανε λόγο για πολύ σοβαρή καταγγελία, αναφέροντας πως «η παρακολούθηση τηλεφωνικών επικοινωνιών, είτε πρόκειται για πολίτες, είτε για κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς, είναι απαράδεκτη. Η Νέα Δημοκρατία καλεί την Κυβέρνηση να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της και να δώσει σοβαρές εξηγήσεις για το τι ακριβώς συμβαίνει».

Το Ποτάμι σε ανακοίνωση του επισήμανε ότι ακόμη δεν έχει υπάρξει πόρισμα για τις από 4μήνου ανάλογες καταγγελίες του ΚΚΕ, τονίζοντας «όπως καμία απάντηση δεν έχουμε για τις καταγγελίες του Ποταμιού. Το παλιό σπορ των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων γνωρίζει νέες δόξες επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ».

Λεβέντης: υποψιάζομαι ότι με παρακολουθούν 

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης μιλώντας στον realfm 97,8  αναφέρθηκε στο θέμα των συνακροάσεων. Συγκεκριμένα, ερωτηθείς αν υποψιάζεται ότι υπάρχει κάποιος από την ΕΥΠ που παρακολουθεί τον Βασίλη Λεβέντη για να δει που το πάει, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων απάντησε: «Το υποψιάζομαι, αλλά εγώ το που το πάω το λέω και δημοσίως. Είμαι ο μόνος που δεν με νοιάζει αν με ηχογραφούν. Ούτε παράνομες διασυνδέσεις έχω, ούτε αυτά που λέω έξω τα κρύβω».

Στο ερώτημα αν θα ζητήσει να γίνει έρευνα από τη Βουλή ο κ. Λεβέντης σημείωσε: «Ζήτησε το ΚΚΕ. Αν μέσω ΚΚΕ γίνει αποδεκτό γιατί να ζητήσω και εγώ. Θα παρακολουθήσω τι θα πει ο κ. Βούτσης για το ΚΚΕ και εφόσον διατάξει έρευνα θα κάνω κι εγώ έρευνα; Και το ίδιο το ΚΚΕ μας βάζει μέσα».