X

Νίκος Τόσκας: πήρα κι εγώ την “13η σύνταξη” αλλά την επέστρεψα

Μακραίνει η λίστα των πολιτικών που έλαβαν το έκτακτο βοήθημα των 300 ευρώ την περίοδο των εορτών…

Ant1news


Και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας πήρε τον… μποναμά για τους χαμηλοσυνταξιούχους την περίοδο των εορτών.

Κύκλοι προσκείμενοι στον υπουργό ξεκαθαρίζουν, πάντως, πως ο κ. Τόσκας αμέσως μόλις διαπίστωσε ότι έλαβε το επίδομα, επικοινώνησε με τις αρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες και το επανακατέθεσε στον ΕΦΚΑ.

Διευκρινίζουν ότι  ο Νίκος Τόσκας ουδέποτε έλαβε σημείωμα ότι το βοήθημα πιστώθηκε στον λογαριασμό του, καθώς το σύστημα έβαλε αυτοματοποιημένα τα 300 ευρώ. Προσθέτουν πως όταν ανέκυψε το θέμα με τον Μάκη Μπαλαούρα, ο υπουργός έλεγξε το ποσό κατάθεσης στο λογαριασμό του, διαπιστώνοντας τη διαφορά και την αμέσως επόμενη ημέρα επανακατέθεσε τα χρήματα.

Ο κ. Τόσκας είναι ο πρώτος υπουργός που παραδέχεται ότι πήρε την “13η σύνταξη”.  Το επίδομα για τους χαμηλοσυνταξιούχους έχουν, ήδη, δηλώσει  πως έλαβαν και 6  βουλευτές.  Οι Μάκης  Μπαλαούρας, που επέστρεψε το επίδομα στο συνδικαλιστικό σωματείο της Τραπέζης της Ελλάδος, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, Γιώργος Ντζιμάνης και Γιώργος Ακριώτης από τον ΣΥΡΖΑ και οι Γεράσιμος Γιακουμάτος και Σάββας Αναστασιάδης από τη Νέα Δημοκρατία.