X

Και ο διοικητής του ΕΚΦΑ πήρε την “13η σύνταξη”

Νέα «κρούσματα» λήψης του έκτατου επιδόματος για τους χαμηλοσυνταξιούχους από αξιωματούχους, αυτήν τη φορά των Ασφαλιστικών Ταμείων.

Ant1news

Ο διοικητής του ΕΦΚΑ είναι το τελευταίο πρόσωπο στη λίστα με τους αξιωματούχους που έλαβαν το έκτακτο επίδομα για τους συνταξιούχους.

Ο Θωμάς Μπακαλέξης, ο μισθός του οποίου ανέρχεται σε 4.631 ευρώ μεικτά, έλαβε τα 300 ευρώ τα περασμένα Χριστούγεννα, την ώρα που και δεύτερο στέλεχος του Ταμείου εμφανίζεται να έχει λάβει το επίδομα.

Όπως δήλωσε ο Θωμάς Μπακαλέξης στον Ελεύθερο Τύπο, που αποκάλυψε ότι έλαβε το επίδομα, «πήρα το επίδομα χωρίς να το καταλάβω, αλλά μετά το επέστρεψα».

Ο υποδιοικητής του ΕΤΕΑ – ΕΠ, Μ. Μπασιούκας, του οποίου ο μισθός ανέρχεται σε 3.000 ευρώ μεικτά, δήλωσε από την πλευρά του ότι δεν κατάλαβε πως πήρε την «13η σύνταξη», καθώς δεν προσέχει τις πληρωμές.

Ο Θ. Μπακαλέξης είναι συνταξιούχος του ΟΓΑ και η αρχική του μεικτή σύνταξη είναι 2.330 ευρώ μικτά. Ο νόμος 4093/12 λέει ότι όσοι συνταξιούχοι αναλαμβάνουν θέση σε ΝΠΔΔ, υπόκεινται σε περικοπή 70%. Ο ίδιος ήταν διοικητής του ΟΓΑ, πριν αναλάβει διοικητής του ΕΦΚΑ και συνεπώς, η σύνταξη μετά την περικοπή ήταν στα 700 ευρώ.

Το ποσό αυτό είδε το σύστημα πληρωμών των συντάξεων και από τη στιγμή που δεν μπήκαν εισοδηματικά κριτήρια για να διαπιστωθεί ότι παίρνει τον υψηλό μισθό διοικητή, θεωρήθηκε «χαμηλοσυνταξιούχος» και αυτομάτως περάστηκε το επίδομα.

Μέχρι τώρα το έκτακτο επίδομα για τους συνταξιούχους έχουν πάρει έξι βουλευτές, καθώς και ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, ο οποίος το επέστρεψε στον ΕΦΚΑ μόλις το αντιλήφθηκε.