X

Προς νέες ποινικές διώξεις για τα εξοπλιστικά

Πρόκειται για εξοπλιστικά προγράμματα που υπεγράφησαν επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου και Γιάννου Παπαντωνίου.

Ant1news

Την άσκηση συμπληρωματικών ποινικών διώξεων αναμένεται να ζητήσει τις προσεχείς ημέρες, η Ανακρίτρια κατά της Διαφθοράς, Ηλιάνα Ζαμανίκα, που χειρίζεται τις ανοιχτές δικογραφίες για εξοπλιστικά προγράμματα που υπεγράφησαν επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου και Γιάννου Παπαντωνίου.

Οι νέες διώξεις, σύμφωνα με πληροφορίες, θα αφορούν τη χρονική περίοδο μετά το 2002 έως και σήμερα και θα περιλαμβάνουν τα αδικήματα της δωροδοκίας και του ξεπλύματος χρήματος.

Η Ανακρίτρια κατά της Διαφθοράς, έχει στα χέρια της στοιχεία από μαρτυρικές καταθέσεις και ευρήματα από έρευνες σε σπίτια εμπλεκομένων προσώπων, που σχετίζονται με την υπόθεση των φρεγατών, η οποία δρομολογήθηκε το 1998, αλλά ολοκληρώθηκε επί υπουργίας Γιάννου Παπαντωνίου. Ταυτόχρονα αξιολογεί και την πρόσφατη κατάθεση του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη.

Η εξέλιξη αυτή εκτιμάται ότι θα παίξει καταλυτικό ρόλο στην πορεία την έρευνας, καθώς ιδίως το αδίκημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος δεν καλύπτεται από παραγραφή, ακόμη και αν αφορά πολιτικά πρόσωπα.