X

Ετοιμάζονται για… “Ανάσταση” του ρουκετοπόλεμου στο Βροντάδο

Η δημοτική Αρχή επιχειρεί να πείσει με κάθε τρόπο για την αναγκαιότητα επιστροφής του ρουκετοπόλεμου στο νησί. Δεν λείπουν οι αντιδράσεις. Επί ποδός η αστυνομία.

Ant1news

Αναταραχή επικρατεί στη Χίο εν όψει της Ανάστασης, καθώς μετά την περσινή ματαίωση του πιο φαντασμαγορικού αλλά και αμφιλεγόμενου εθίμου, του ρουκετοπόλεμου, οι «αντάρτες» του νησιού είναι αποφασισμένοι να το επαναφέρουν για 24η χρονιά!

Για ακόμα μια χρονιά το νησί έχει χωριστεί στα δύο: Σε εκείνους που δεν κρύβουν την ανησυχία τους για πιθανά ατυχήματα και σε αυτούς που δεν θέλουν ένα έθιμο χρόνων να σβήσει.

Η Αστυνομία από πλευράς της έχει ήδη ξεκινήσει τους προληπτικούς ελέγχους, τις κατασχέσεις ρουκετών και κροτίδων, αλλά και τις συλλήψεις.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, τόσο η δημοτική Αρχή, όσο και ο Σύλλογος Διατήρησης Βρονταδουσιανών Εθίμων,  το τελευταίο διάστημα επιχειρούν με κάθε τρόπο να πείσουν για την αναγκαιότητα επιστροφής του ρουκετοπόλεμου στο νησί, το βράδυ της Ανάστασης, καθώς αποτελεί πόλο έλξης για αμέτρητους τουρίστες.

Φαίνεται μάλιστα, ότι έχουν δοθεί και υποσχέσεις, προκειμένου να υπάρξει ασφάλεια κατά τη διάρκεια της εκτόξευσης των ρουκετών. Συγκεκριμένα, έχει προταθεί η μείωση του αριθμού τους, ο περιορισμός των σημείων ρίψης, η θωράκιση σπιτιών αλλά και ο καθαρισμός των αυλών την επόμενη ημέρα από συνεργεία του Επιμελητηρίου.

Καθαρή δήλωση στήριξης του ρουκετοπόλεμου έκανε χθες και ο Δήμαρχος Χίου, Μανώλης Βουρνούς, με στόχο να διεξαχθεί το έθιμο υπό ελεγχόμενες όμως συνθήκες.