X

“Δώρο” 840 εκ. ευρώ στην αγορά το Δώρο Πάσχα

Το δώρο του Πάσχα στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα έχει ανεκτίμητη αξία για το εμπόριο και την αγορά, αφού θα αποτελέσει τονωτική ένεση...

Ant1news

Την ανεκτίμητη αξία, που αποτελεί για το εμπόριο και την αγορά, το δώρο του Πάσχα, που δίδεται στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, επεσήμανε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης.

Κατά τον ίδιο, το δώρο του Πάσχα, που συνολικά μπορεί να κοστίζει στις επιχειρήσεις 1,25 δις ευρώ, αλλά οι καθαρές απολαβές σε 1,9 εκ. μισθωτούς είναι τα 830-840 εκ. ευρώ, θα αποτελέσει τονωτική ένεση, απόλυτα απαραίτητη στην αδύναμη εσωτερική κατανάλωση για άλλη μία μνημονιακή χρονιά.

Παράλληλα, ο κ. Κορκίδης προτρέπει τους καταναλωτές να προτιμήσουν και φέτος τα ποιοτικά προϊόντα ελληνικής παραγωγής, καθώς το ελληνικό εμπόριο, παρόλες τις αντίξοες συνθήκες στις οποίες καλείται να λειτουργήσει και εν τέλει να επιβιώσει, καταδεικνύει για ακόμη μία φορά τις εσωτερικές του αντιστάσεις και τη δυναμική που το διακρίνει.

"Το ελάχιστα φθηνότερο πασχαλινό τραπέζι φέτος, κατά -2,7%, αποτελεί ομολογουμένως μία ευχάριστη εξέλιξη, αν αναλογιστεί κανείς τις επιβαρύνσεις της πραγματικής οικονομίας τόσο από τη μετάταξη βασικών αγαθών και την αύξηση του υψηλού συντελεστή ΦΠΑ στο 24% όσο και από τη σταθερά ανοδική πορεία του επιπέδου των τιμών, αφού ο πληθωρισμός έχει επιστρέψει από τις αρχές του τρέχοντος έτους και με 1,7% τον Μάρτιο, τείνει πλέον να παγιωθεί" προσθέτει στο πασχαλινό του μήνυμα ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ.