X

Ο Πάνος Μεταξόπουλος στο “So You Think You Can Dance”

Όλη η Ελλάδα χορεύει… ή μαθαίνει να χορεύει υπό το βλέμμα της πιο εντυπωσιακής κριτικής επιτροπής, μέλος της οποίας είναι και ο Πάνος Μεταξόπουλος.

Ant1news

Το So You Think You Can Dance έρχεται την Παρασκευή, 21 Απριλίου στον ΑΝΤ1 με παρουσιάστρια την Δούκισσα Νομικού για να ξεσηκώσει την Ελλάδα απ’ άκρη σ’ άκρη, με ρυθμό, φιγούρες, άλματα και αστείρευτο χορό: από το κλασικό μπαλέτο στο σύγχρονο, από το ballroom στο streetdance, από τη salsa και το jive στο hip-hop, τώρα όλη η Ελλάδα χορεύει… ή μαθαίνει να χορεύει υπό το βλέμμα της πιο εντυπωσιακής κριτικής επιτροπής, μέλος της οποίας είναι και ο Πάνος Μεταξόπουλος.

Ας τον γνωρίσουμε καλύτερα…

Ο Πάνος Μεταξόπουλος σπούδασε στην Κρατική Σχολή Χορού και στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού της Δέσποινας Γρηγοριάδου. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην Αγγλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες  Αμερικής (κλασικό μπαλέτο με την Magie Black και σπουδές στο Alvin Ailey School).

Έχει χορέψει στο Παρίσι για τρία χρόνια ως πρώτος χορευτής στο Moulin Rouge, στο Λουξεμβούργο στο Ευρωπαϊκό μπαλέτο και σε θεατρικές παραστάσεις στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη.

Από το 1990 που επέστρεψε στην Ελλάδα χορογραφεί παραστάσεις, μιούζικαλ και σύγχρονα έργα και έχει συνεργαστεί με πολλούς καταξιωμένους σκηνοθέτες (Ανδρέας Βουτσινάς, Δημήτρης Ποταμίτης, Δημήτρης Κομνηνός).

 

Έχει διδάξει χορό στις σχολές Θεάτρου του Κώστα Καζάκου και του Βασίλη Διαμαντόπουλου και συμμετείχε ως κριτής σε πολλά talent shows στην ελληνική τηλεόραση.

Από το 1998 έχει δικές του σχολές χορού στην Αθήνα αλλά παραδίδει μαθήματα χορού και σε άλλες πόλεις όπως στην Καβάλα, τη Θεσσαλονίκη και την Κύπρο. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Κύπρο έχει χορογραφήσει σημαντική παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου η οποία σημείωσε και μεγάλη επιτυχία.