X

Στη φυλακή πατέρας και γιος για το φονικό στα Ανώγεια

Κρίθηκαν προφυλακιστέοι με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα. Ομολόγησε ο γιoς ότι σκότωσε τον 23χρονο ξάδελφό του.

Ant1news


Στη φυλακή οδηγήθηκαν, μετά την απολογία τους στον ανακριτή Ρεθύμνου, ο 54χρονος και του 21χρονος γιός του για τη δολοφονία του 23χρονου Μανώλη Στρατάκη στα Ανώγεια Κρήτης, την Κυριακή των Βαΐων.

Κατά τη διάρκεια της τρίωρης απολογίας ο 21χρονος ομολόγησε ότι είναι ο δράστης του φονικού, υποστηρίζοντας, όμως, ότι ήταν σε άμυνα καθώς δέχτηκαν βροχή πυροβολισμών ενώ βρίσκονταν μέσα στο αυτοκίνητό τους και αναγκάστηκαν και οι δύο να αμυνθούν. Ζήτησαν μάλιστα να διαπιστωθεί η κατάσταση που βρίσκεται το όχημά τους μετά την επίθεση. Την ευθύνη για την δολοφονία είχε αναλάβει, αρχικά, ο 54χρονος. 

Σε βάρος των δύο κατηγορουμένων ασκήθηκε δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ανθρωποκτονία, ενώ στην αστυνομία έχουν παραδοθεί και δύο όπλα, τα οποία χρησιμοποίησαν πατέρας και γιος, ένα πιστόλι 9 χιλιοστών και ένα οπλοπολυβόλο τύπου Καλάσνικοφ.

 

 
Την τελική απάντηση για τον δράστη της μοιραίας βολής αναμένεται να δώσει η σήμανση και τα εργαστήρια της, δεδομένου ότι δεν έχει εντοπισθεί το βλήμα που αφαίρεσε τη ζωή του 23χρονου.