X

“Ψευδοθαύμα” το Άγιο Φως λέει βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Στη… γραμμή Μπαλαούρα-Καραγιαννίδη και η Φωτεινή Βάκη. Οργισμένη αντίδραση από την Εκκλησία και τον Δημήτρη Καμμένο.

Ant1news


Του Γιώργου Παπακωνσταντίνου

Προτού ο αλέκτωρ φωνήσαι τρεις … από την συνάντηση του Αρχιεπισκόπου με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και το αυστηρό μήνυμα του Πάνου Καμμένου, η Φωτεινή Βάκη διευρύνει το «ιδεολογικό ρήγμα» που άνοιξαν στην συγκυβέρνηση οι διαδοχικές επικριτικές δηλώσεις  βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τη μεταφορά του Αγίου φωτός.

“Όσοι λοιδορούν τον Μπαλαούρα διότι αποκάλεσε παγανιστικό το έθιμο του Αγίου Φωτός, ας ανατρέξουν στον Κοραή, ο οποίος στα Άτακτα, το αποκαλεί «ψευδοθαύμα» που πιστεύουν «ολίγοι ίσως τινές δια μωρίαν και άλλοι δι’αισχροκέρδειαν»”, δήλωσε η κυρία Βάκη.

Σκληρή ήταν η αντίδραση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Δημήτρη Καμμένου. «Ψευδοθαύμα είναι η εκλογή όσων πιστεύουν ότι η ελληνική κοινωνία είναι άθεη, ουδετερόθρησκη και αριστερή. Τα ποσοστά τους αντιστοιχούν σε αυτά των “λοιπών επισήμων θρησκειών στην Επικράτεια”. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα παραστούν στις Ορθόδοξες λατρευτικές εκδηλώσεις της Εκκλησίας μας την Μεγάλη Εβδομάδα καθαρά για ψηφοφοθηρικούς λόγους”, τόνισε ο Δημήτρης  Καμμένος.

Οξύτατη επίθεση εξαπέλυσε μέσω του ΑΝΤ1 ο εκπρόσωπος Τύπου της Αρχιεπισκοπής. « Οι μέρες τους είναι μετρημένες. Δύο και σήμερα», είπε, μεταξύ  άλλων, ο Χάρης Κονιδιάρης. .

Θέση στη διαμάχη πήρε και η Πανελληνία Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, η οποία σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι αναλαμβάνει την κάλυψη του κόστους της μεταφοράς του Αγίου Φωτός.