X

Άγιο Φως: η τελετή αφής στα Ιεροσόλυμα (βίντεο)

Συγκλονιστικές οι στιγμές στον Πανάγιο Τάφο με πλήθος κόσμου να περιμένει το θαύμα της αφής του Αγίου Φωτός. Με τιμές αρχηγού κράτους θα φτάσει στην Ελλάδα.

Ant1news


Άναψε το Άγιο Φως στον Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσόλυμα, το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου, όπου από εκεί θα ταξιδέψει σε όλες τις γωνιές της Γης που υπάρχουν Χριστιανοί.

Στην Ελλάδα το Άγιο Φως αναμένεται να φτάσει στις 18:30 το απόγευμα,
με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος που θα προσγειωθεί στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», ενώ θα πραγματοποιηθεί ειδική τελετή για την υποδοχή του, όπως και στη Θεσσαλονίκη, όπου η άφιξη του Αγίου Φωτός προγραμματίζεται για τις 21.50. 

Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος ο Γ' το παρέδωσε σε όσους είχαν συγκεντρωθεί μέσα στον ναό.

Το Άγιος Φως, που συμβολίζει το θαυματουργό φως της Ανάστασης του Χριστού, θεωρείται ιερό από τους Χριστιανούς. Εμφανίζεται κάθε χρόνο την παραμονή της Ανάστασης, στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων και η τελετή αποκαλείται το Θαύμα του Αγίου Φωτός.

 

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, στα Ιεροσόλυμα βρέθηκε ελληνική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη, προκειμένου να μεταφέρει το Άγιο Φως, στην Ελλάδα.

Ο κ. Αμανατίδης κατά την παραλαβή του Αγίου Φωτός στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων ευχήθηκε «Το Άγιο Φως και η Ανάσταση να μεταλαμπαδεύσουν το μήνυμα της ζωής, της χαράς, της ειρήνης και  της ελπίδας, σε ολόκληρη την Οικουμένη». Ο Υφυπουργός Εξωτερικών ακόμη ότι «αισθανόμαστε τις ημέρες αυτές, που λαοί δοκιμάζονται από φαινόμενα εξτρεμισμού και μισαλλοδοξίας με "άλλοθι" τη θρησκεία, την ανάγκη λύτρωσης και ελπίδας, που το Θείο Δράμα και η Ανάσταση προσφέρουν στον κόσμο».