X

Δημήτρης Καμμένος: καλύτερα στο κράτος τα 100 ευρώ του παππού παρά στον εγγονό!

Σάλος από τις δηλώσεις του βουλευτή του ΑΝΕΛ, στην προσπάθεια του να δικαιολογήσει το «ψαλίδι» στις συντάξεις. Τα «έβαλε» και με τον Ζουράρι. Τι λέει στη διευκρινιστική δήλωση του.

Ant1news

Έντονες αντιδράσεις υπάρχουν για τη δήλωση του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Δημήτρη Καμμένου, ο οποίος στην προσπάθεια του να δικαιολογήσει τις νέες μειώσεις που έρχονται στις συντάξεις, χρησιμοποίησε ένα αμφιλεγόμενο ισχυρισμό.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ, ο κ. Καμμένος ισχυρίστηκε ότι είναι καλύτερα το 100αρικό που θα χάσει ο συνταξιούχος να πάει στο κράτος και να χρησιμοποιηθεί για εργοδοτική εισφορά, παρά να δοθεί ως χαρτζιλίκι στον εγγονό για να πάει μα παίξει τάβλι και να πιεί φραπέ.

«Όταν κόψω τη φορολογία από το 29% στο 26% δεν έχει άμεσο αντίκτυπο σε αυτόν που στο ΑΤΜ θα πάρει 40 ή 20 ευρώ λιγότερα το μήνα. Έχει όμως διότι τα παιδιά του παππού ή οποιουδήποτε τη σύνταξη την κόβω, εάν καταφέρουμε και εξηγήσουμε στον κόσμο ότι από το να έχει τη σύνταξη ο παππούς και να του παίρνει ένα 100αρικο το μήνα ο εγγονός, να πίνει φραπέ και να παίζει τάβλι, προτιμώ να του πάρω εγώ σαν κράτος, εφόσον είμαι σοβαρό, το 100αρικο και να το κάνω εργοδοτική εισφορά, να πάω να βρω δουλειά στο παιδί για να μην πίνει φραπέ», είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής των ΑΝΕΛ.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και παρά το γεγονός ότι η κουβέντα γύρισε στα ποδοσφαιρικά, δεν παρέλειψε να στρέψει τα βέλη του και στον υφυπουργό Παιδείας, Κώστα Ζουράρι, ενθυμούμενος εμφάνιση του κ. Ζουράρι σε εκπομπή με ποδοσφαιρική φανέλα του ΠΑΟΚ.

«Έγραψε μια εφημερίδα φίλα προσκείμενη σε εμάς του Ολυμπιακούς ότι κάτι γίνεται με το κόμμα. Όχι, δεν γίνεται κάτι. Με τον κ. Ζουράρι έχω θέμα. Με την έννοια δεν μπορεί να έχω τύπου χούλιγκαν υφυπουργό, με μπλουζάκι του ΠΑΟΚ».

Διευκρινίζει και επιμένει ο Δ.Καμμένος

Λίγες ώρες μετά τη δήλωση ότι «καλύτερα στο κράτος το 100άρικο του συνταξιούχου παρά στον φραπέ του εγγονού», που προκάλεσε σάλο, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος επανέρχεται, εμμένοντας, στα όσα είπε και εξηγώντας τι εννοούσε.

Συγκεκριμένα στη νέα, διευκρινιστική, όπως αναφέρει δήλωση ο κ. Καμμένος τονίζει: Από την στιγμή που αναγκαζόμαστε να μειώσουμε την προσωπική διαφορά στις συντάξεις από το 2019/20 ΜΟΝΟ, η κυβέρνηση μας κατάφερε μέρος αυτής της διαφοράς να δοθεί ως επιδότηση εργοδοτικών εισφορών έτσι ώστε να δώσουμε ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ σε ανέργους.

Διεκδικήσαμε και πετύχαμε για παράδειγμα τα 20 ευρώ το μήνα ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΩΣ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΟΥΜΕ σε έναν εργοδότη για ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΜΑΣ παρά να τα πάρει ο κ. Σόιμπλε και να μπουν στην μαύρη τρύπα του χρέους».

Και προσθέτει ο βουλευτής των ΑΝΕΛ: «ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ αυτά τα λίγα χρήματα ΝΑ ΠΙΑΣΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟΠΟ και να βοηθήσουν ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ τους ανέργους που κληρονομήσαμε.

Θυμίζω ότι οι προηγούμενες 11 μειώσεις συντάξεων των προηγουμένων κυβερνήσεων πήγαν στην μαύρη τρύπα του χρέους και συγχρόνως αύξησαν την ανεργία κατά 998.000 συνανθρώπων μας ενώ δημιούργησαν 8.5δις € τρύπα (έσοδα-συντάξεις) στα ασφαλιστικά μας ταμεία».