X

Πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις για την τραγωδία με το ελικόπτερο (βίντεο)

Την Πέμπτη και την Παρασκευή οι κηδείες των 4 στρατιωτικών. Τα σενάρια που εξετάζουν οι εμπειρογνώμονες για την πτώση του μοιραίου “Χιούι”.

Ant1news

Συγκλονίζει το Πανελλήνιο η τραγωδία με τη συντριβή του ελικοπτέρου “Χιούι” του Ελληνικού Στρατού.

Το ελικόπτερο UH-1H, το οποίο είχε απογειωθεί από τη Λάρισα με προορισμό την Κοζάνη, συνετρίβη υπό αδιευκρίνιστες για την ώρα συνθήκες, στην περιοχή του Σαρανταπόρου Ελασσόνας. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ελικόπτερο κατέπεσε αφού μπλέχτηκε σε καλώδια ηλεκτροδότησης. Μάλιστα, τα συντρίμμια εντοπίστηκαν όταν διαπιστώθηκε βλάβη στη ΔΕΗ και τα συνεργεία έψαχναν να διαπιστώσουν τα αίτια της διακοπής.

Τέσσερεις από τους πέντε επιβαίνοντες βρήκαν τον θάνατο, ενώ από θαύμα επέζησε η νεαρή Αρχιλοχίας Βασιλική Πλεξίδα η οποία νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο 424 ΓΣΝΣ Θεσσαλονίκης.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή θα πραγματοποιηθούν οι εξόδιοι ακολουθίες για τους πεσόντες αξιωματικούς. Ειδικότερα αύριο, Πέμπτη, θα τελεστεί στις 11 το πρωί στη Λάρισα η εξόδιος ακολουθία του κυβερνήτη του μοιραίου ελικοπτέρου, Δημοσθένη Γούλα (Ταγματάρχη ΑΣ) και στις 3 το μεσημέρι, επίσης στη Λάρισα, εκείνη του συγκυβερνήτη Κωνσταντίνου Χατζή (Υπολοχαγού ΑΣ). Στις 10 το πρωί της Παρασκευής θα γίνει στη Λάρισα η κηδεία του Συνταγματάρχη Θωμά Αδάμου (Δ/ντή Πληροφοριών 1ης Στρατιάς) και στις 6 το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα τελεστεί στην Ελεύθερνα Ρεθύμνου η εξόδιος ακολουθία του Υποστράτηγου Ιωάννη Τζανιδάκη (Υποδιοικητή 1ης Στρατιάς).

 

 

Με εντολή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμένου, κηρύχθηκε τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις, ενώ οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες.

Στο πένθος έχει βυθιστεί ο νομός Καρδίτσας, καθώς θρηνεί τον άδικο χαμό δύο δικών του παιδιών από την πτώση του στρατιωτικού ελικοπτέρου στο Σαραντάπορο Ελασσόνας.

Πρόκειται για τον 50χρονο Συνταγματάρχη Τεθωρακισμένων και πατέρα τριών παιδιών, Θωμά Αδάμο, από το Παλαιοκκλήσι Καρδίτσας και τον κυβερνήτη του μοιραίου ελικοπτέρου, τον Ταγματάρχη Αεροπορίας Στρατού Δημοσθένη Γούλα, παντρεμένο και πατέρα δύο παιδιών, με καταγωγή από το Ανθηρό Αργιθέας.

 

Η μοναδική επιζήσασα από την πτώση του στρατιωτικού ελικοπτέρου, η Αρχιλοχίας της Αεροπορίας Στρατού, Βασιλική Πλεξίδα, κατάγεται από τα Τρίκαλα και διαμένει στον Βόλο.