X

Ανατροπή: πώς έπεσε το ελικόπτερο Χιούι των Ενόπλων Δυνάμεων

Νέα στοιχεία για τα αίτια της πτώσης του ελικοπτέρου έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Πώς σώθηκε η Αρχιλοχίας Βασιλική Πλεξούδα.

Ant1news

Φως στα αίτια της τραγωδίας ρίχνουν τα πρώτα στοιχεία των ερευνών για τη συντριβή του ελικοπτέρου Χίουι των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείο Άμυνας, που έχουν γνώση των επιτόπιων ερευνών, όπως έχει διαφανεί από την  πορεία πτήσης του μοιραίου ελικοπτέρου, προσέκρουσε σε πολύ απόκρυμνη πλαγιά.

Κι αν έχει μέχρι τώρα διαπιστωθεί από μαρτυρίες ότι πετούσε σε χαμηλό ύψος, διερευνώνται τα ακριβή αίτια που προκάλεσαν την πρόσκρουση.

Εκεί που προσέκρουσε το Χίουι έμειναν το ένα από τα «πέδηλά» του (αντί για ρόδες, έχει «πέδηλα» με τα οποία προσγειώνεται), καθώς και η ουρά του, η οποία αποκόπηκε από την άτρακτο.

Εκείνη τη στιγμή εκτινάχθηκε μαζί με το κάθισμά της, στο οποίο ήταν δεμένη, η μοναδική επιζήσασα, Αρχιλοχίας Βασιλική Πλεξίδα.

 

Στη συνέχεια, η άτρακτος γύρισε ανάποδα και με τα ανεξέλεγκτα κινούμενα πτερύγια της έλικος, έκοψε τα καλώδια χαμηλής τάσεως της ΔΕΗ, προσκρούοντας στη συνέχεια σε κολώνα της.

Κυβερνήτης και συγκυβερνήτης του ελικοπτέρου εντοπίστηκαν μέσα στο κόκπιτ του ελικοπτέρου, ενώ οι δύο επιβαίνοντες, Υποστράτηγος Ιωάννης Τζανιδάκης και ο Επιτελής του Συνταγματάρχης Θωμάς Αδάμου, βρέθηκαν εκτός.

Οι λόγοι που οδήγησαν στην πρόσκρουση με τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα διερευνώνται από την Μικτή Επιτροπή Διερευνήσεως που συγκροτήθηκε αμέσως, με επικεφαλής Ταξίαρχο, και έχει ήδη επιληφθεί του έργου της.