X

Χουριέτ: ο Καμμένος είπε σε Τούρκο χειριστή ραντάρ “βρε άι σιχτίρ”

Τα τουρκικά ΜΜΕ κάνουν εκτενή αναφορά στην έκφραση που φέρεται να χρησιμοποίησε ο ΥΠΕΘΑ απευθυνόμενος σε Τούρκο χειριστή ραντάρ.

Ant1news

Στο επεισόδιο που σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες σημειώθηκε ανάμεσα στον Υπουργό Εθνικής Αμύνης, Πάνο Καμμένο και σε ένα Τούρκο χειριστή ραντάρ, πριν από λίγες μέρες στο Αγαθονήσι, αναφέρεται σήμερα η «Χουριέτ» σε ανταπόκριση της από την Αθήνα.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη, στην είδηση που αναπαράγεται από πολλά τουρκικά μέσα ενημέρωσης, όπως το CNN Türk, Sabah και πολλές ιστοσελίδες, γίνεται λόγος για τουρκική βρισιά που είπε ο Υπουργός όταν του ζητήθηκε από χειριστή ραντάρ, τουρκικό πύργου ελέγχου, να βγει το ελικόπτερο που επέβαινε από τον τουρκικό εναέριο χώρο, όπως υποστήριζε ο χειριστής του ραντάρ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο Πάνος Καμμένος, πετούσε με στρατιωτικό ελικόπτερο μαζί με τον Αρχηγό των Ενόπλως Δυνάμεων, πάνω από το Αγαθονήσι, όταν δέχθηκαν κλήση από τον Τούρκο χειριστή ότι πετούν σε τουρκικό εναέριο χώρο.

Ο κ. Καμμένος φέρεται να πήρε τον ασύρματο και να απάντησε, «πετάω επί ελληνικού εναέριου χώρου, είμαι ο Έλληνας υπουργός Άμυνας».

Όταν ο Τούρκος επέμεινε λέγοντας, «καταθέστε σχέδιο πτήσης, πετάτε εντός τουρκικού εναέριου χώρου», ο κ. Καμμένος του απάντησε, «βρε άι σιχτίρ».