X

Το “τελευταίο αντίο” στα θύματα του Σαραντάπορου

Σε κλίμα οδύνης οι εξόδιοι ακολουθίες του κυβερνήτη και του συγκυβερνήτη του μοιραίου Χίουι. Σήμερα η τελευταία πράξη του δράματος σε Λάρισα και Ρέθυμνο.

Ant1news

Σε βαρύ κλίμα κηδεύτηκαν χθες ο κυβερνήτης του μοιραίου ελικοπτέρου Χίουι, των Ενόπλων Δυνάμεων, που συνετρίβη την Τετάρτη, Δημοσθένης Γούλας, καθώς και ο συγκυβερνήτης Κώστας Χατζής, ενώ σήμερα θα τελεστούν οι εξόδιοι ακολουθίες των δύο αξιωματικών που επέβαιναν στο ελικόπτερο.

Στις 10:00 κηδεύεται στη Λάρισα ο Θωμάς Αδάμος, διευθυντής Πληροφοριών 1ης Στρατιάς, Θωμάς Αδάμος, ενώ στην Ελευθέρνα Ρεθύμνου φίλοι και συγγενείς θα πουν το τελευταίο αντίο στον Υποστράτηγο και υποδιοικητή 1ης Στρατιάς, Ιωάννη Τζανιδάκη, στις 18:00.

Ο Κρητικός αξιωματικός συγκλονίζει με την τελευταία επιθυμία του, η οποία εκφράστηκε μόλις λίγες ώρες πριν από τον αναπάντεχο θάνατό του.

Ο Υποστράτηγος Τζανιδάκης είχε βρεθεί τη Δευτέρα του Πάσχα στο Ρέθυμνο, για να γιορτάσει μαζί με την οικογένειά του, στη γενέτειρά του.

Στα πλαίσια της παραμονής του και λίγο πριν από το εορταστικό τραπέζι, επισκέφτηκε τον τάφο του πατέρα του, στο νεκροταφείο της Ελεύθερνας και επιστρέφοντας είπε στη γυναίκα του να ταφεί εκεί όταν πεθάνει.

Μάλιστα, είχε ζητήσει και πληροφορίες για την αγορά της τελευταίας του «κατοικίας».

Έπειτα από 48 ώρες έχασε τη ζωή του στο δυστύχημα που βύθισε τη χώρα σε πένθος. Διαίσθηση ή τύχη, η τελευταία επιθυμία που εξέφρασε ο Ιωάννης Τζανιδάκης, θα εκπληρωθεί.