X

Γέννησε ενώ ήταν σε κώμα και λίγους μήνες μετά ξύπνησε! (βίντεο)

Γιόρτασε τα γενέθλιά της όταν ξαναγεννήθηκε. Αυτήν τη φορά, αγκαλιά με τον γιο της.

Ant1news

Η Αμέλια Μπάναν γιόρτασε τα 34ά γενέθλιά της σε νοσοκομείο της Αργεντινής, την περασμένη Τετάρτη, έντεκα μέρες αφού ξύπνησε από κώμα που είχε πέσει ανήμερα των Χριστουγέννων.

Ήμασταν στο νοσοκομείο με την άλλη μου αδελφή και μιλούσαμε πάντα στην Αμέλια, η οποία για πρώτη φορά μας απάντησε ‘ναι’. Τότε της ζήτησα να βγάλει τη γλώσσα της έξω και το έκανε!», περιέγραψε ο αδελφός της.

Η Αμέλια, αστυνομικός στη μικρή πόλη του Σαν Πέδρο ήταν έξι μηνών έγκυος, όταν ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα, την 1η Νοεμβρίου.  Λίγο αργότερα έπεσε σε κώμα, λόγω των σοβαρών τραυμάτων που υπέστη στο κεφάλι της.

Το βρέφος που κυοφορούσε, ωστόσο, δεν έπαθε το παραμικρό και η εγκυμοσύνη συνεχίστηκε κανονικά, μέχρι την τελευταία εβδομάδα του Δεκέμβρη. Τότε, άνοιξε τα μάτια της, κούνησε τα χέρια της και παρά το ότι δεν μπορούσε να μιλήσει, ξεκίνησε η διαδικασία του τοκετού.

Στις 24 Δεκεμβρίου οι γιατροί έβγαλαν με καισαρική τον γιο της και μπήκε στη θερμοκοιτίδα.

 

«Ήταν μόλις 1,89 κιλά. Μεγαλώνει καλά, χωρίς επιπλοκές κι αυτό δείχνει ότι είναι μαχητής», δηλώνει ο αδελφός της.

Όμως, λίγες μέρες μετά, η Αμέλια έπεσε και πάλι σε κώμα.

«Ήταν τόσο στενάχωρο. Κάθε μέρα της μιλούσαμε και της δείχναμε το μωρό, αλλά δεν υπήρχε ανταπόκριση», λέει ο αδελφός της.

Η γυναίκα πάντως είναι καλά τώρα, ενώ κρατά το μωρό της στην αγκαλιά της και σύμφωνα με τους γιατρούς, σε λίγους μήνες θα μπορεί και να περπατήσει.

Αυτό που ακόμα δεν μπορεί να ειπωθεί με σιγουριά είναι αν το κώμα θα έχει μελλοντικές επιπτώσεις στην υγεία της.

Ελπίδα του αδελφού της είναι να εμπνευστούν από την περίπτωση της Αμέλια κι άλλες οικογένειες των οποίων οι συγγενείς είναι σε κωματώδη κατάσταση.

 

«Έχουμε δει αυτά τα θαύματα να συμβαίνουν αυτό σημαίνει ότι ποτέ δεν πρέπει να εγκαταλείπουμε την ελπίδα», είπε ο Σεζάρ.