X

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται η Αρχιλοχίας

Με ελικόπτερο "Χιούι" πέταξε ο Πάνος Καμμένος πάνω από το σημείο της τραγωδίας. Συνομίλησε με τα στελέχη στην βάση του Στεφανοβικείου.

Ant1news

Ανακοίνωση για την κατάσταση της υγείας της Αρχιλοχία της Αεροπορίας Στρατού Βασιλικής Πλεξίδα εξέδωσε το Γενικό Επιτελείο Στρατού, ενώ ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας συνομίλησε με τα στελέχη στην βάση του Στεφανοβικείου, αλλά και πέταξε πάνω από το σημείο της τραγωδίας με το ελικόπτερο, στο Σαραντάπορο.

«Η Αρχιλοχίας νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του 424 ΓΣΝ, ως σοβαρή πολυτραυματίας. Έχει υποστεί κρανιοεγκεφαλική κάκωση, πολλαπλά θλαστικά τραύματα κεφαλής, κατάγματα σπονδυλικής στήλης (Α6, Θ2 ,Θ3, Ο5) και κάταγμα στέρνου. Η κατάσταση της είναι σταθερή – βελτιούμενη», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΓΕΣ. 

Εν τω μεταξύ, το βράδυ γίνεται η κηδεία και του τέταρτου αξιωματικού που έχασε την ζωή του στο δυστύχημα με το ελικόπτερο Χιούι στο Σαραντάπορο, ενώ το πρωί σε κλίμα οδύνης τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία του Συνταγματάρχη Θωμά Αδάμου. Θρήνος επικράτησε και στις κηδείες του χειριστή του ελικοπτέρου Δημοσθένη Γούλα, καθώς και στο τελευταίο αντίο στον Υπολοχαγό Κώστα Χατζή.

 

 

 Το πρωί, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας,  συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη και τον Αρχηγό ΓΕΣ, Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή, επισκέφθηκε την 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού (1η ΤΑΞΑΣ) στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας.

 

  

Ο Πάνος Καμμένος απευθύνθηκε στο προσωπικό και συνομίλησε με στελέχη που υπηρετούν εκεί, ενώ πραγματοποίησε πτήση με ελικόπτερο τύπου UH-1H πάνω από τον τόπο του δυστυχήματος, στο Σαραντάπορο..