X

Κακλαμάνης: φόρος τιμής σε όσους έχασαν τη ζωή τους στον αντιδικτατορικό αγώνα

Μήνυμα ενότητας και σύμπνοιας για την «μαύρη» επέτειο της 21ης Απριλίου απηύθυνε εκ μέρους όλους του κοινοβουλίου ο αντιπρόεδρος της Βουλής.

Ant1news

 

Την ανάγκη διαρκούς αγώνα για την αναβάθμιση της δημοκρατίας και την απομόνωση κάθε διχαστικής αντίληψης, αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης με αφορμή τη συμπλήρωση 50 ετών από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου.

«Η δημοκρατία αποτελεί το φωτεινό μονοπάτι που οδηγεί στο δρόμο της προόδου και της διάκρισης, με σεβασμό στη διαφορετική άποψη και με συνεχή προσπάθεια για ουσιαστικές συγκλίσεις και συνθέσεις», είπε στη σύντομη αναφορά του, αποτίοντας -εκ μέρους όλων των μελών του Κοινοβουλίου- φόρο τιμής σε όσους έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του αντιδικτατορικού αγώνα.

«Οι σημερινές συνθήκες απαιτούν σύμπνοια και ενότητα του ελληνικού λαού» ανέφερε και πρόσθεσε ότι η Βουλή αποτελεί τον θεματοφύλακα και τη βάση της διαφύλαξης των αρχών και των αξιών της δημοκρατίας μας.

Νωρίτερα, στην αίθουσα της Ολομέλειας τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τους 4 αξιωματικούς που έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα με το στρατιωτικό ελικόπτερο στην περιοχή του Σαραντάπορου.