X

Τραυματίστηκε προσφυγόπουλο που κρυβόταν στη ρόδα νταλίκας

Ο 15χρονος μετανάστης προσπάθησε να διαφύγει με το πλοίο της γραμμής στον Πειραιά από τη Χίου, όπου βρίσκεται εδώ και αρκετούς μήνες...

Ant1news

Απίστευτο ατύχημα με έναν 15χρονο μετανάστη από την Αλγερία σημειώθηκε στο λιμάνι της Χίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ανήλικο παιδί επιχείρησε να διαφύγει με το πλοίο της γραμμής στον Πειραιά, κρυμμένο κοντά στη ρόδα νταλίκας!

Την τελευταία στιγμή και διαισθανόμενος ότι κινδυνεύει εγκατέλειψε την κρυψώνα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο χέρι. Ακολούθησε η παράδοσή του στο Λιμεναρχείο απ' όπου μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο του νησιού και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Αναμένεται να μεταφερθεί σε δομή φιλοξενίας ανηλίκων στη Χίο.

Σύμφωνα με τον Κεντρικό Λιμενάρχη Χίου Χρήστο Φραγκιά ο οποίος μίλησε στο Σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ, σχεδόν καθημερινό είναι το φαινόμενο πρόσφυγες και μετανάστες να προσπαθούν να κρυφτούν στα φορτηγά και να εισέλθουν στα πλοία της γραμμής.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επειδή πραγματοποιείται έλεγχος πριν την είσοδο των φορτηγών στην αποβάθρα, εν αναμονή του πλοίου, οι πρόσφυγες και μετανάστες προσπαθούν κολυμπώντας να φτάσουν στο σημείο στάθμευσης των φορτηγών αλλά και πάλι γίνονται αντιληπτοί από το προσωπικό υπηρεσίας του Λιμεναρχείου.