X

Ράλι ανόδου στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά την επικράτηση Μακρόν

«Καλπάζουν» οι τραπεζικές μετοχές σε όλη την Ευρώπη. Έντονα ανοδικά και η Αθήνα. Ισχυροποιείται το ευρώ έναντι του δολαρίου.

Ant1news

Μεγάλη άνοδος καταγράφεται στο ξεκίνημα των συνεδριάσεων των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, μετά την επικράτηση του Μακρόν στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, ο οποίος εκμηδένισε ουσιαστικά τους φόβους για πολιτική αναταραχή στην Ευρώπη.

Τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραφαν οι μετοχές των γαλλικών εταιριών και τραπεζών, με τον τραπεζικό δείκτη της ευρωζώνης να ενισχύεται πάνω από 5% στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 16 μηνών ενώ τα blue chips στο Παρίσι ανήλθαν στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2015.

Λίγο πριν τις 11:00, ο ευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 1,7% ενώ ο βρετανικός FTSE ενισχύθηκε κατά 1,8% και ο γερμανικός κατέγραψε κέρδη 2,3%.

Οι εννέα από τους δέκα τίτλους με τη μεγαλύτερη άνοδο στον πανευρωπαϊκό δείκτη ήταν τραπεζικοί, με την Commerzbank, την Societe Generale και την UniCredit να ηγούνται της ανοδικής τάσης και να ενισχύονται πάνω από 8%.

Έντονα ανοδικά ξεκίνησε και το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη στις 11:30 να βρίσκεται στις 682,75 μονάδες, ενισχυμένος κατά 1,66%.

Ανοδικά κινήθηκαν και τα χρηματιστήρια στην Ασία, ενώ το ευρώ ισχυροποίησε την θέση του έναντι του δολαρίου.