X

Το ΙΟΒΕ “παγώνει” στο 1,5% τον ρυθμό ανάπτυξης το 2017

Η εκτίμηση του ΙΟΒΕ υπολείπεται σημαντικά της πρόβλεψης της Κυβέρνησης για ανάπτυξη 2,7%.

Ant1news

Η ελληνική οικονομία αναμένεται να επεκταθεί με ρυθμό 1,5% ή μικρότερο φέτος, ανέφερε το IOBE στην τριμηνιαία έκθεσή του την Τετάρτη, μειώνοντας την προηγούμενη πρόβλεψη του Ιανουαρίου για ανάπτυξη 1,5% έως 1,8%, αναφέρει το Reuters.

Η εκτίμηση του ΙΟΒΕ υπολείπεται σημαντικά της πρόβλεψης της κυβέρνησης για ανάπτυξη 2,7% φέτος, καθώς οι παρατεταμένες διαπραγματεύσεις για την δεύτερη αξιολόγηση έχουν αυξήσει την αβεβαιότητα.

Το ΙΟΒΕ προέβλεψε υποχώρηση της ανεργίας για τέταρτη συνεχή χρονιά φέτος, αλλά με μικρότερο ρυθμό σε σχέση με πέρυσι. Η ανεργία αναμένεται να διαμορφωθεί στο 22,2% φέτος, σύμφωνα με το ΙΟΒΕ, από 23,5% πέρυσι.

"Η αξιολόγηση, που ήταν και πάλι μια παρατεταμένη διαδικασία, είχε επιπτώσεις που έχουμε δει και στο παρελθόν, οξύνει την αβεβαιότητα", ανέφερε το ΙΟΒΕ προσθέτοντας ότι τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις ανέβαλαν τις αποφάσεις τους μέχρι να οριστικοποιηθούν τα νέα δημοσιονομικά μέτρα και οι μεταρρυθμίσεις, κάτι που έχει αρνητική επίπτωση στην οικονομική δραστηριότητα.