X

“Πυρά” Μητσοτάκη για τη “στήριξη” ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στον Μαδούρο

Δηκτικό σχόλιο του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη στάση ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην ψηφοφορία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την Βενεζουέλα.

Ant1news


Ψήφο αποχής φαίνεται πως επέλεξαν ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην ψηφοφορία που έγινε την Πέμπτη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τη Βενεζουέλα. 

Εκ παραδρομής, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατεγράφη στην ηλεκτρονική ψηφοφορία, ότι οι ευρωβουλευτές Δ. Παπαδημούλης, Στ. Κούλογλου και Κ. Κούνεβα καταψήφισαν το σχετικό ψήφισμα, ενώ στην πραγματικότητα επέλεξαν να απόσχουν. 

Επιχειρηματολογώντας για τη στάση της αποχής ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρω-ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης εξήγησε, κατά πληροφορίες του ΑΠΕ, ότι στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΚ, η αντιμετώπιση της κλιμακούμενης έντασης και των φαινομένων βίας απαιτεί επειγόντως πρωτοβουλίες εκτόνωσης, μέσω οργανωμένου διαλόγου μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, με πλήρη σεβασμό στους κανόνες της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας.  

Αντίστοιχη στάση, με την ίδια επιχειρηματολογία, τήρησαν και οι ευρωβουλευτές Στέλιος Κούλογλου και Κωνσταντίνα Κούνεβα, ενώ ο έτερος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος επέλεξε να μη συμμετάσχει στην ψηφοφορία. 

Μητσοτάκης: αγάπη που δεν κρύβεται 

 Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε δηκτικά τη στάση των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τη Βενεζουέλα. 

 

Από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ η απάντηση ήρθε από την  εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου, επίσης μέσω Twitter, η οποία έγραψε: "Οσο η ΝΔ δεν βρίσκει πολιτικό αφήγημα στην Ελλάδα, θα το ψάχνει στη Βενεζουέλα. Καλή επιστροφή από το Καράκας". 

 

Υπενθυμίζεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε αρνητικά στο αίτημα της ΝΔ για άμεση σύγκληση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Βουλής για τις δραματικές εξελίξεις στη Βενεζουέλα, με τον πρόεδρό της, Κώστα Δουζίνα, να παραπέμπει στον Σαίξπηρ.

«Να κάνεις τη δουλειά σου, να απασχολείς ζαλισμένα μυαλά με ξένους καυγάδες, αν πετύχει αυτή η προσπάθεια μπορεί να εξαφανίσει τη μνήμη του παρελθόντος», ήταν το σχόλιο του Κώστα Δουζίνα που υποστήριξε πως το αίτημα της ΝΔ δεν δικαιολογείται ούτε ουσιαστικά, ούτε πολιτικά, καθώς αφορά την εσωτερική κατάσταση ενός άλλου κράτους.