X

“Ψήνεται” τετ α τετ Τσίπρα – Ερντογάν

Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ταγίπ Ερντογάν ενδέχεται να συναντηθούν στον … “Δρόμο του Μεταξιού”.

Ant1news


Του Γιάννη Τσακίρη

Σε ουδέτερο έδαφος, εν μέσω ψυχροπολεμικού κλίματος που επικρατεί τους τελευταίους μήνες στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, “ψήνεται”, όπως αποκαλύπτει η Real News, συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ταγίπ Ερντογάν.

Οι δυο ηγέτες θα βρεθούν στο Πεκίνο στις 14 και 15 Μαΐου για το οικονομικό φόρουμ της αναβίωσης του "Δρόμου του Μεταξιού" και είναι ευκαιρία να υπάρξει επαφή προκειμένου να λιώσουν οι πάγοι μεταξύ τους.

Όλα βέβαια θα εξαρτηθούν από τη στάση της Τουρκίας μέχρι τότε. Όπως τόνιζε χαρακτηριστικά στην εφημερίδα υψηλόβαθμη διπλωματική πηγή “μοναδική περίπτωση να μη γίνει η συνάντηση είναι εάν εν τω μεταξύ κλιμακωθεί η ένταση στο Αιγαίο”.

Τα ανοιχτά μέτωπα είναι πολλά και είναι βέβαιο πως αν πραγματοποιηθεί τελικά η συνάντηση στο τραπέζι θα τεθούν οι τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο και οι, σε καθημερινή σχεδόν βάση, προκλητικές δηλώσεις τόσο από τον ίδιο τον Ταγίπ Ερντογάν όσο και από άλλους Τούρκους αξιωματούχους που αμφισβητούν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα με τελευταίο παράδειγμα το Αγαθονήσι.

Μάλιστα οι δυο άνδρες θα βρεθούν και λίγες μέρες μετά στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο του ΝΑΤΟ όπου θα είναι για πρώτη φορά και ο Ντόναλντ Τραμπ.