X

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά στη Ζάκυνθο

Πύρινος εφιάλτης για δεύτερη ημέρα στη Ζάκυνθο! Η φωτιά "κατατρώει" δεκάδες στρέμματα πευκοδάσους. Στη μάχη από νωρίς το πρωί πυροσβέστες με υδροφόρες, οχήματα και καναντέρ.

Ant1news

Σε πύρινο εφιάλτη έχει εξελιχθεί η φωτιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι σε αιωνόβιο πευκοδάσος στη θέση Μαριές της Ζακύνθου.

Η πυρκαγιά κάνει στάχτη για δεύτερη ημέρα μεγάλες εκτάσεις πευκοδάσους, ενώ ήδη πάνω από 600 στρέμματα έχουν γίνει παρανάλωμα του πυρός.

Από νωρίς το πρωί ρίχθηκαν στη «μάχη» με τις φλόγες δύο καναντέρ, ενώ οι επίγειες δυνάμεις τόσο του ίδιου του νομού, όσο και γειτονικών περιοχών, καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να ανακόψουν την πορεία της φωτιάς και να μην κινδυνεύσουν σπίτια.

Πάνω από 45 πυροσβέστες από τη Ζάκυνθο, την Πάτρα, την Αμαλιάδα και τον Πύργο, με τέσσερις υδροφόρες και 20 οχήματα, δίνουν μάχη με το χρόνο, ενώ ο δυνατός αέρας που πνέει στην περιοχή καθιστά εξαιρετικά δύσκολο το έργο τους.

Το βράδυ του Σαββάτου έφτασε στο νησί και πεζοπόρο τμήμα με 10 άνδρες από την Πελοπόννησο για να βοηθήσει τις επίγειες δυνάμεις που βρίσκονται στα ορεινά, καθώς τα αεροσκάφη αποχώρησαν όταν έπεσε το σκοτάδι.