X

Παπαδημητρίου: η συμφωνία είναι ένας συμβιβασμός

Για συμβιβασμό έκανε λόγο ο Υπουργός Οικονομίας, σχολιάζοντας την τεχνική συμφωνία κυβέρνησης – δανειστών.

Ant1news

«Η συμφωνία είναι ένας συμβιβασμός, είναι μερικά που είναι αρκετά καλά και άλλα φυσικά που δεν είναι καλά», σχολίασε για την τεχνική συμφωνία ο Υπουργός Οικονομίας, από τα εγκαίνια Γραφείου Ενημέρωσης Δανειοληπτών, το οποίο εγκαινίασε.

«Όπως έχει πει ο Υπουργός Οικονομικών, μερικοί θα έχουν κάποιες μειώσεις, άλλοι φυσικά θα έχουν αυξήσεις. Υπάρχουν μέτρα και αντίμετρα που θα έρθουν να εφαρμοστούν το 2019. Το 2017 και το 2018 δεν υπάρχει κανένα δημοσιονομικό μέτρο»», συμπλήρωσε ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, ενώ ερωτηθείς για το πότε θα έρθει η συμφωνία προς ψήφιση στη Βουλή, επανέλαβε ότι αυτό θα έχει γίνει μέχρι τις 15 του μήνα.

Αναφερόμενος στη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές, είπε:

«Υπάρχει μία συμφωνία που μερικές Κυριακές θα ανοίξουν σε τουριστικά μέρη, κυρίως στον δήμο Αθηναίων, στην παραλία από τον Πειραιά έως το Σούνιο, σε ορισμένη περιοχή του Πειραιά, όπως και στη Θεσσαλονίκη και γύρω από το Ελευθέριος Βενιζέλος. Φυσικά διαφωνούσαμε, αλλά είναι κάτι που γίνεται στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης και την Αμερική. Άρα, μπορούμε να το δούμε ως εκσυγχρονισμό».