X

Αχτσιόγλου: δεν θα πληγούν από τις περικοπές τα 2/3 των συνταξιούχων

«Ισορροπημένη και κοινωνικά βιώσιμη», χαρακτήρισε τη συμφωνία με τους δανειστές η υπουργός Εργασίας.

Ant1news


«Τα 2/3 των συνταξιούχων δεν θα πληγούν από τις περικοπές στις συντάξεις το 2019», δήλωσε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου. Ταυτοχρόνως, διευκρίνισε ότι περικοπές θα έχουν μόνο όσοι παίρνουν προσωπική διαφορά. Η περικοπή, όπως είπε η υπουργός, είναι κατά μέσο όρο 9% και συμπλήρωσε ότι με "το ταβάνι" του 18% που τέθηκε διασφαλίστηκαν από τις περικοπές και εκείνοι που παίρνουν υψηλές συντάξεις κι αυτό γιατί σε πολλές περιπτώσεις συνταξιούχων η προσωπική διαφορά ανέρχεται σήμερα ακόμη και στο 40 %. 

Η κ. Αχτσιόγλου, μιλώντας στην ΕΡΤ, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα θετικά μέτρα της συμφωνίας και ειδικά στην επιδότηση ενοικίου κατά χίλια ευρώ το χρόνο. Το μέτρο αυτό, πρόσθεσε, θα "πιάσει" όλους τους Έλληνες, είτε μένουν στο ενοίκιο, είτε έχουν στεγαστικό δάνειο. 

«Πρόκειται για μέτρα ενίσχυσης της ραχοκοκαλιάς της ελληνικής κοινωνίας" τόνισε χαρακτηριστικά, η υπουργός Εργασίας. 

Παράλληλα, χαρακτήρισε «ισορροπημένη και κοινωνικά βιώσιμη» τη συμφωνία. Η κυβέρνηση, είπε, κατάφερε να αποτρέψει ακραίες απαιτήσεις των δανειστών και ειδικά του ΔΝΤ όπως για παράδειγμα η ανταπεργία. 

Ως προς τις ομαδικές απολύσεις η κ. Αχτσιόγλου ανέφερε ότι δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στο όριο απολύσεων και υπογράμμισε πως τέθηκαν οι βάσεις για την επιστροφή στην κανονικότητα όσον αφορά τις συλλογικές συμβάσεις τον Σεπτέμβριο του ’18 μετά το τέλος του ισχύοντος Προγράμματος.