X

Δεξί χέρι του “Σαμπρέλα” ο 47χρονος που “γάζωσαν” στα Γλυκά Νερά

Παλιός γνώριμος των αρχών ο 47χρονος body builder. Είχε ηγετικό ρόλο στα κυκλώματα της νύχτας, ενώ τον είχαν ξαναπυροβολήσει. Το αντίο της συντρόφου του...

Ant1news

Του Σπύρου Λεβειδιώτη 

Παλιός γνώριμος των αστυνομικών ήταν ο 47χρονος, που δέχθηκε την δολοφονική επίθεση στα Γλυκά Νερά. Ο  αθλητής του bodybuilding είχε συλληφθεί τρεις φορές, κατηγορούμενος για συμμετοχή σε κυκλώματα της νύχτας, ενώ μέλη αντίπαλης συμμορίας είχαν προσπαθήσει ξανά στο παρελθόν να τον δολοφονήσουν. 

Το "προφίλ" του 47χρονου

Ο body builder Βασίλης Γρίβας, με το καλογυμνασμένο σώμα, για περίπου 30 χρόνια είχε ηγετικό ρόλο στα κυκλώματα της νύχτας.

7 Ιουνίου 1997: ο Βασίλης Γρίβας σε ηλικία 27 ετών συμμετέχει σε αγώνες body building στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Από τα 18 ξεκίνησε την επαφή με το… σιδερένιο άθλημα και οι επιτυχίες διαδέχονταν η μία την άλλη. Με ύψος 1,85 και βάρος περίπου 110 κιλά ο Έλληνας body builder έχει μπροστά του μία σπουδαία καριέρα. 

Σε μία συνέντευξή του είχε πει: Αν δεν έκανες body building τί αγώνισμα θα προτιμούσες; Κανένα: Ή body building ή τίποτα. Θέλω να νιώθω ότι μεγαλώνουν οι μυς μου και να βλέπω τα αποτελέσματα ‘’χειροπιαστά’’.

 

Το "αντίο" της συντρόφου του

Ραγίζει καρδιές η σύντροφός του Βασίλη Γρίβα που μέσα από το Facebook τον αποχαιρετά.

"ΕΙΣΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΟΥ ΜΙΣΟ ΓΟΡΙΛΑ ΜΟΥ Ούτε ο θάνατος μπορεί να μου το πάρει αυτό γιατί σε βρήκα ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ Θα έρθω να σε βρω όπου κ αν είσαι ΜΕΡΕΝΤΑ ΜΟΥ θα σε βρω σύντομα", έγραψε η σύντροφος του στο λογαριασμό της στο facebook.

 

 

Η πορεία του όμως έμελλε να είναι διαφορετική. Ακολούθησε δρόμους σκοτεινούς, παράνομους. Το επιβλητικό του παρουσιαστικό αποτέλεσε εισιτήριο για την είσοδο στον υπόκοσμο. Το όνομά του εμπλέκεται σε εκβιασμούς, συμπλοκές και άλλα αδικήματα. Γρήγορα γίνεται πρωτοπαλίκαρο σε αρχινονούς.  

Τον είχαν ξαναπυροβολήσει

Ιανουάριος 2004: Ταμπούρια. Πληρωμένοι εκτελεστές , στο πλαίσιο ενός φαύλου κύκλου αίματος, στήνουν ενέδρα στον μέχρι τότε άτρωτο Βασίλη Γρίβα. Τον πυροβολούν την ώρα που βρίσκεται μέσα στο αυτοκίνητό του. Σώζεται από θαύμα καθώς οι σφαίρες τον βρίσκουν στα πόδια.  

Έκτοτε συλλαμβάνεται τρείς φορές καθώς εμπλέκεται σε υποθέσεις εκβιασμών. Τον Μάιο του 2011 και ενώ το όνομά του συμπεριλαμβάνεται σε ογκώδη δικογραφία με 217 ονόματα αποφασίζει να παραδοθεί φτάνοντας με ταξί στα δικαστήρια . 

 

​Δεξί χέρι του “Σαμπρέλα” 

Ο Βασίλης Γρίβας ήταν το δεξί χέρι του βαρυποινίτη με τα προσωνύμια, Σαμπρέλας, Καράφλας και Νταίζη που είχε ανοίξει πόλεμο με ηγετικά στελέχη της GREEK MAFIA και πριν από μερικούς μήνες είχε δεχθεί μαχαιριές μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού από δύο Αλβανούς που είχαν συλληφθεί ως συνεργοί του δράστη που αιματοκύλησε ένα μπαρ στο Μικρολίμανο τον Νοέμβριο του 2014. Οι αστυνομικοί της ασφάλειας δεν αποκλείουν αυτή η επίθεση να έχει σχέση με πληρωμένο συμβόλαιο θανάτου...