X

Καμμένος: Η ειρήνη δεν διδάσκεται με βία, διδάσκεται με αλληλεγγύη

Μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση έστειλε ο Πάνος Καμμένος σε ομιλία του στο συνέδριο του διεθνούς Συμβουλίου Στρατιωτικού Αθλητισμού.

Ant1news

Μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, ότι η ειρήνη δεν διδάσκεται με βία, διδάσκεται με αλληλεγγύη, ενότητα και φιλία, έστειλε ο Πάνος Καμμένος στο συνέδριο του διεθνούς Συμβουλίου Στρατιωτικού Αθλητισμού (CISM).

Ξεκινώντας την ομιλία του με τα λόγια του Ρούσβελτ «περισσότερο από το τέλος ενός πολέμου, επιθυμούμε να θέσουμε ένα τέλος σε ότι ξεκινάει όλους τους πολέμους» ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε ότι η ανθρωπότητα έχει ανάγκη την ειρήνη και αυτή πρέπει να έρχεται πρώτη και να κυριαρχεί στη λογική και στις καρδιές μας.

«Ας μην μείνουμε μόνο στις ευχές και στα λόγια για κάτι τέτοιο. Παγκόσμια πρέπει να είναι η κινητοποίηση όλων μας και ακατάπαυστη, γιατί η ειρήνη επιτυγχάνεται μόνο με συνεχείς και καθημερινές προσπάθειες. Είναι ύψιστη υποχρέωσή μας να κάνουμε τους λαούς να πιστέψουν ότι μπορούν και πρέπει να επιβάλλουν το δίκαιο με ειρηνικές επαναστάσεις και να ασκούν αυτό το δικαίωμά τους κάθε φορά που κάποιος προσπαθεί να καταλύσει τον θεσμό της Δημοκρατίας, δικαίωμα που συμπεριλαμβάνεται στο ελληνικό Σύνταγμα» σημείωσε στην ομιλία του και πρόσθεσε:

«Δυστυχώς, ποτέ δεν θα πάψουν να γεννιούνται και να ηγούνται λαών άνθρωποι που η υπερίσχυσή τους με βίαιο τρόπο σε άλλους λαούς, σε άλλες θρησκείες, σε άλλους πολιτισμούς είναι κυρίαρχος στόχος τους. Δεν είναι εύκολο να τους περιορίσεις, δεν είναι εύκολο να τους σταματήσεις και οι λαοί δυστυχώς σήμερα αναγκάζονται να αμυνθούν με βίαιο τρόπο για να σώσουν τις οικογένειές τους και να ελευθερώσουν τη χώρα τους, γιατί ας μην ξεχνάμε πως και η ελευθερία είναι ένα ύψιστο αγαθό».

 

Παράλληλα, τόνισε ότι πριν γεννηθεί το κακό, πριν ξεκινήσει ένας πόλεμος, μια βίαιη επανάσταση, ένα τρομοκρατικό χτύπημα, υπάρχει ο χρόνος να αντιστρέψουμε τη ροή των γεγονότων και να τη μετατρέψουμε σε μια δίκαιη και ειρηνική λύση. «Αυτό όμως δεν επιτυγχάνεται από μόνο του και δεν αρκεί να πιστεύουμε στην ειρήνη, στην ενότητα, στη φιλία, στην αλληλεγγύη, στη δικαιοσύνη, αλλά πρέπει να πράττουμε κιόλας, ο καθένας από τη δική του θέση».

Σημείωσε δε ότι ο πόλεμος δεν είναι η λύση, η λύση είναι οι ειρηνικές «επαναστάσεις» των λαών και η ραχοκοκαλιά του θεσμού της Δημοκρατίας. Τέλος, αναφέρθηκε στις «Ένοπλες Δυνάμεις, το Λιμενικό Σώμα, η Ελληνική Αστυνομία, αλλά και πλήθος απλών πολιτών που δίνουν καθημερινά έναν μεγάλο αγώνα με αυτοθυσία και γενναιότητα στα νερά του Αιγαίου Πελάγους και στα νησιά μας για να σώσουν ανθρώπινες ζωές, μητέρες και παιδιά που έφυγαν από τις χώρες τους, όπου η ειρήνη έχει απολεσθεί με βίαιο τρόπο».

 

«Όλοι αυτοί, οι αγωνιστές της ειρήνης, έδωσαν σε όλο τον κόσμο, σε όλους τους λαούς, σε όλους τους ηγέτες, ένα μεγάλο και ηχηρό μήνυμα: Η ειρήνη δεν διδάσκεται με βία, διδάσκεται με αλληλεγγύη, ενότητα και φιλία» κατέληξε ο Πάνος Καμμένος.