X

Τουλάχιστον 6 κανάλια εθνικής εμβέλειας χωράει το φάσμα λέει η ΕΕΤΤ

Ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής λέει ότι μπορούν να εκπέμπουν ως και 18 κανάλια, αριθμός δηλαδή υπερτετραπλάσιος αυτού για τον οποίο επιμένει η ΓΓΕΕ που διεξήγε τον σχετικό διαγωνισμό που ακυρώθηκε από το ΣτΕ.

Ant1news

Καταρρίπτει το μύθο των «4» αδειών η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, αφού τόσο ο πρόεδρος της όσο και ο αντιπρόεδρος της ανέβασαν κατά πολύ τον αριθμό των τηλεοπτικών σταθμών που μπορεί να χωρέσει το φάσμα σε σχέση με όσα προέβλεπε ο νόμος Παππά.

Στη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής όπου είχαν κληθεί να ενημερώσουν για την έκθεση πεπραγμένων της Επιτροπής για το 2015, διαπιστώθηκε ωστόσο, διάσταση απόψεων μεταξύ του προέδρου Δημήτρη Τσαμάκη και του αντιπροέδρου Νίκου Παπαουλάκη.

Ο μεν πρόεδρος της ΕΕΤΤ υποστήριξε ότι με την υπάρχουσα τεχνολογία εκπομπής μπορούν να λειτουργήσουν μέχρι 6 ιδιωτικοί σταθμοί πανελλαδικής εμβέλειας. Η αύξηση του αριθμού αυτού πρόσθεσε, θα μπορούσε να γίνει αν αλλάξει η τεχνολογία, κάτι που για τον ίδιο φέρνει προ απροόπτου όσους έχουν προμηθευτεί πομποδέκτες της υφιστάμενης τεχνολογίας. Επεσήμανε ωστόσο, πως σε κάθε περίπτωση η απόφαση για αλλαγή ή μη τεχνολογίας είναι πολιτική και άρα εντάσσεται στην σφαίρα των κυβερνητικών αρμοδιοτήτων.

Σε άλλη γραμμή κινήθηκε ο αντιπρόεδρος της ΕΕΤΤ Νίκος Παπαουλάκης που υποστήριξε ότι μέχρι το τέλος του 2017 είναι εύκολο να ενσωματωθεί το τεχνολογικό σύστημα «Τ2», το οποίο θα επιτρέψει τη λειτουργία από 9 έως 18 τηλεοπτικών σταθμών.

Σε ερώτηση δημοσιογράφων για τη διάσταση με τον πρόεδρο, απάντησε: «Δεν ξέρω πως τα βγάζει τα 6 κανάλια».