X

Μαζική απόβαση προσφύγων στα νησιά τις τελευταίες ώρες

Εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν στα νησιά του βορείου Αιγαίου. Προβληματισμός για τις προσφυγικές ροές όσο βελτιώνεται ο καιρός.

Ant1news

Μπορεί οι προσφυγικές ροές στα νησιά του βορείου Αιγαίου να ήταν μηδενικές μέχρι τις 07:00 το πρωί, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, αλλά μετά τις 07:00 σε δυο περιστατικά σε Λέσβο και Χίο έφτασαν 105 άτομα.

Συγκεκριμένα στη διάσωση 45 προσφύγων και μεταναστών που εντοπίστηκαν στην θαλάσσια περιοχή των Κεραμείων προέβη το πλήρωμα του ρουμάνικου σκάφους της Frontex.

 Επίσης άλλοι 60 πρόσφυγες και μετανάστες εντοπίστηκαν και διασώθηκαν στη θαλάσσια περιοχή του αεροδρομίου της Μυτιλήνης.

Αν προστεθούν και οι 90 που έφτασαν χθες στα νησιά, μέσα σε ελάχιστες ώρες ήρθαν στη χώρα μας περίπου 200 πρόσφυγες και μετανάστες.

Σύμφωνα με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου, συνολικά στα νησιά σε καταυλισμούς και άλλες δομές σήμερα χωρίς να υπολογισθούν οι νέες σημερινές αφίξεις αφού ακόμα δεν έχουν μεταφερθεί στα Κέντρα Υποδοχής και Πιστοποίησης των νησιών, βρίσκονται 8.566 άτομα.

Από αυτά 3.019 βρίσκονται στη Λέσβο, 3.829 στη Χίο και 1.718 στη Σάμο.