X

Κόντρα Μαξίμου - ΝΔ και …στην μέση ο Μίκης Θεοδωράκης

Σύγκρουση κορυφής, μετά τα νέα “πυρά” του Προέδρου της ΝΔ, που “στέλνει” στο Μαξίμου τις δηλώσεις του μουσικοσυνθέτη κατά του Πρωθυπουργού. Τι δείχνει νέο γκάλοπ.

Ant1news

Σύγκρουση κορυφής ακολουθεί την νέα τηλεοπτική συνέντευξη του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και όσα είπε για τα μέτρα της συμφωνίας με τους δανειστές, για την δική του πρόταση σε ότι αφορά τα αντίμετρα και τις μειώσεις φόρων και κυρίως για την δριμεία κριτική που άσκησε στον Πρωθυπουργό, λέγοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας αντάλλαξε την «καρέκλα» με τα επώδυνα μέτρα της συμφωνίας.

Άμεση ήταν η απάντηση του Μαξίμου, που χαρακτήρισε τον κ. Μητσοτάκη «είτε αδαή είτε ψεύτη». Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού ανέφερε «η δεύτερη παρουσία του κ. Μητσοτάκη σε τηλεπαράθυρο μέσα σε τρεις ημέρες επιβεβαιώνει την κατάρρευση του πολιτικού του αφηγήματος με την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης», συμπληρώνοντας ότι ο κ.Μητσοτάκης «στην απέλπιδα προσπάθειά του να διασωθεί, καταφεύγει στην πλήρη διαστρέβλωση εννοιών και τσακώνεται με την πραγματικότητα. Είτε είναι αδαής, είτε ψεύτης!, ενώ κατέληγε στο άκρως δηκτικό σχόλιο «αντε, και τη Δευτέρα σε πρωινάδικο!».

Ανταπαντώντας, η Νέα Δημοκρατία, επίσης σε δηκτικό ύφος αναφέρει «καταλαβαίνουμε ότι τα στελέχη του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού πρέπει να δικαιολογήσουν το μισθό τους, αλλά προφανώς δεν είναι το δυνατό τους σημείο η σύγκριση Μητσοτάκη - Τσίπρα, στην οποία ο κ. Τσίπρας ηττάται κατά κράτος», συμπληρώνοντας «είναι, επίσης, πολύ δύσκολο να πείσεις ότι είναι επιτυχία το ότι κόβεις ένα μηνιάτικο από τους μισθωτούς και δυο από τους συνταξιούχους. Επειδή καταλαβαίνουμε τον πανικό τους από τις εμφανίσεις του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, τους ενημερώνουμε ότι αυτές θα συνεχιστούν».

 

Παράληλλα, η ΝΔ επιλέγει να αντεπιτεθεί στο Μαξίμου, προβάλλοντας το άρθρο του Μίκη Θεοδωράκη, με το οποίο ο μουσικοσυνθέτης επιτίθεται με σκληρούς χαρακτηρισμούς στον Αλέξη Τσίπρα. Η ανακοίνωση της Πειραιώς καταλήγει «ΥΓ. Αλήθεια, πως σχολιάζει το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού τη σημερινή φράση του κ. Μίκη Θεοδωράκη «όταν ένας αριστερός μετατρέπεται σε έναν αμοραλιστή εξουσιομανή, δεν υπάρχουν ηθικά εμπόδια προκειμένου να κρατήσει την εξουσία»;

Εν τω μεταξύ, νερό στον μύλο της αντιπαράθεσης ρίχνει νέα δημοσκόπηση, από την οποία προκύπτει ότι η ΝΔ διευρύνει το προβάδισμα της.

Όλα αυτά ενώ μαίνονται οι ενδοκυβερνητικές διεργασίες για τα μέτρα και τα αντίμετρα της συμφωνίας, με τους δανειστές να πατούν «γκάζι» για την δεύτερη αξιολόγηση και «φρένο» για χρέος και πλεονάσματα ….παίρνοντας θέση ενόψει του κρίσιμου Eurogroup της 22ας Μαΐου.