X

Καμμένος: περισσότεροι θα ωφεληθούν από τα μέτρα από όσους πληγούν

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας είναι οι ισχυρότερες στα Βαλκάνια. Τι είπε ο ΥΠΕΘΑ, για Τουρκία, Αλβανία και Σκόπια.

Ant1news

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και Πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, δήλωσε κατηγορηματικά ότι «αυτή η Κυβέρνηση οδηγεί την χώρα στην έξοδο από την επιτροπεία».

Ισχυρίστηκε ότι η συμφωνία έχει κλείσει κι αυτό είναι το τέλος μιας περιόδου ντροπής για τη χώρα. «Είναι η πρώτη φορά που σε μια συμφωνία δεν έχουμε μέτρα για δόση, αλλά δόση για μέτρα».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Καμμένος επιτέθηκε στη ΝΔ, λέγοντας πως «η ΝΔ που αρνείται να ψηφίσει σήμερα αυτό που ψήφισε το 2015 είναι αυτή που ουσιαστικά κάνει κωλοτούμπα».

Αναφερόμενος στο πρωτογενές πλεόνασμα του 2016, υποστήριξε ότι διασφαλίζει πως τα αντίμετρα θα εφαρμοστούν.

Παραδέχτηκε ότι υπάρχουν μειώσεις στις συντάξεις, αλλά αυτό αφορά το 2019 και περίπου 300.000 συνταξιούχους, ενώ από τα αντίμετρα θα ωφεληθούν 5 εκ. Έλληνες κατά συνέπεια από το συνολικό πακέτο μέτρων – αντίμετρων, αυτοί που θα πληγούν είναι λιγότεροι από αυτούς που θα ωφεληθούν. 

Αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά είπε χαρακτηριστικά, «αλλοίμονο αν ο ΥΠΕΘΑ σταματήσει να επισκέπτεται περιοχές όπως το Φαρμακονήσι και το Αγαθονήσι. Η Τουρκία πρεπει να καταλάβει ότι είμαστε μια φιλειρηνική χώρα, αλλά σε θέματα εθνικής κυριαρχίας δεν θα υποχωρήσουμε ποτέ» και συμπλήρωσε, «δεν πρόκειται να επιτρέψουμε έστω και ένα χιλιοστό παραβίασης του εδάφους μας. Δεν θέλουμε πόλεμο αλλά δεν πρόκειται να παίξουμε παιχνίδια για την εσωτερική κατανάλωση της Τουρκίας».

Σε ότι αφορά την Αλβανία, ο κ. Καμμένος επεσήμανε ότι το συμφέρον της είναι να έχει καλές σχέσεις με την Ελλάδα, «διάφοροι μεγαλοϊδεατισμοί κατασαπλιάδων λειτουργούν σε βάρος της Αλβανίας».

Τέλος και σχολιάζοντας την κατάσταση στα Σκόπια, υποστήριξε ότι δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχθεί τον όρο «Μακεδονία» για την ονομασία της γείτονος χώρας.

Μεταξύ άλλων ο ΥΠΕΘΑ υποστήριξε ότι οι Ενοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας είναι οι ισχυρότερες που υπάρχουν στα Βαλκάνια και έτοιμες να απαντήσουν σε οποιαδήποτε πρόκληση.