X

Ομηρία στον ΟΚΑΝΑ στην Κρήτη

Τι ζητεί ο πατέρας πέντε παιδιών που έχει εισβάλει στον ΟΚΑΝΑ στην Σούδα. Άτυπη ομηρία υπαλλήλων. Ανταλλαγή πυροβολισμών.

Ant1news

Ένοπλος άνδρας εισέβαλλε σε έξαλλη κατάσταση στον ΟΚΑΝΑ στη Σούδα στην Κρήτη, την ώρα που τρεις υπάλληλοι του οργανισμού έχουν εγκλωβιστεί σε μια άτυπη ομηρία, αφού δεν πρόλαβαν να διαφύγουν και έχουν κλειδωθεί μέσα σε ένα γραφείο.

Μετά την εισβολή του 45χρονου, υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς οι οποίοι έσπευσαν στο σημείο. Όπως δήλωσε ο ίδιος στο Καλημέρα Ελλάδα, έχει τραυματιστεί στο πόδι.

Ο ένοπλος ζητεί να μλήσει με τον Εισαγγελέα και τον Δήμαρχο Χανιών Τάσο Βάμβουκα. Απαίτησή του είναι να ανανεωθεί η άδεια περιπτέρου που έχει αλλά έχει λήξει.

Στο σημείο έχουν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ έχουν σπεύσει συγγενείς και ένας γιατρός, οι οποίοι προσπαθούν να τον πείσουν να παραδοθεί. Eκεί βρίσκονται επίσης,  κλιμάκιο της Ομάδας Ειδικών Αποστολών της ΕΛ.ΑΣ. καθώς και ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης Κωνσταντίνος Λαγουδάκης, αλλά και ο Εισαγγελέας.

Σύμφωνα με το flashnews.gr, ο άνδρας είναι πατέρας πέντε παιδιών και ενταγμένος στο πρόγραμμα απεξάρτησης του ΟΚΑΝΑ και το μοναδικό του εισόδημα ήταν αυτό απο το περίπτερο στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων, το οποίο ο Δήμος προγραμματίζει να γκρεμίσει.

 

Ο Δήμαρχος μιλώντας επίσης στο Καλημέρα Ελλάδα, επιβεβαίωσε το περιστατικό και εξέφρασε την ελπίδα ότι η υπόθεση θα έχει αίσιο τέλος.

Όπως είπε, ο Τ.Βάμβουκας, πρόκειται για άνδρα με παιδιά και αναπηρία, του οποίου όντως η άδεια του περιπτέρου έληξε πρόσφατα.

O Δήμαρχος μετέβη στο σημείο, προκειμένου να διαβεβαιώσει τον 45χρονο πως, τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι, δεν θα γκρεμιστεί το περίπτερο.

 

 

 

 

Βίντεο: neatv.gr