X

Ο Τύπος της Τρίτης

Οι «καυτές» απαιτήσεις του νέου Μνημονίου, οι αλλαγές στα capital controls και η εκλογή Μακρόν μονοπωλούν το ενδιαφέρον του σημερινού Τύπου.

Ant1news

Οι μεγάλες επιβαρύνσεις του νέου Μνημονίου, οι αλλαγές στο όριο αναλήψεων και τις τραπεζικές συναλλαγές, καθώς και η νίκη του Εμανουέλ Μακρόν στις γαλλικές εκλογές είναι ορισμένα από τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: Οκτώ αλλαγές στα capital controls – ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΤΡΟΪΚΑ – ΣΤΑ 2.000 ΕΥΡΩ ΤΟΝ  ΜΗΝΑ ΘΑ ΑΥΞΗΘΕΙ ΤΟ ΟΡΙΟ ΓΙΑ ΑΝΑΛΗΨΕΙΣ ΑΠΟ ΓΚΙΣΕ ΚΑΙ ΑΤΜ----ΝΕΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ – ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΜΕ ΠΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ----ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΙΑΣΤΗ ΤΗΣ ΔΑΦΝΗΣ – ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ----ΛΗΣΤΕΣ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΩΝ - Η ΕΛ.ΑΣ. ΨΑΧΝΕΙ ΤΟ «ΒΑΘΥ ΛΑΡΥΓΓΙ»----ΕΚΛΟΓΗ ΜΑΚΡΟΝ – ΤΙ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΚΑΙ ΤΙ ΕΛΠΙΖΕΙ Η ΑΘΗΝΑ----ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟ ΤΟΠΙΟ ΣΕ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ.

Η ΑΥΓΗ: Ολοήμερα όλα τα σχολεία – Επεκτείνεται το ολοήμερο πρόγραμμα και στα 840 μονοθέσια, διθέσια και τριθέσια σχολεία της χώρας – Με το νέο πρόγραμμα καλύπτονται οι ανάγκες επιπλέον 10.000 μαθητών σε νησιωτικές και απομακρυσμένες περιοχές----ΓΑΛΛΙΑ – Ο Μακρόν μεταξύ Βερολίνου και συνδικάτων----ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΠΙΡΤΖΗΣ: Δημόσιος φορέας οι συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης----Η ΚΙΡΧΝΕΡ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ: «Χρειαζόμαστε μια νέα αρχιτεκτονική της δημοκρατίας»----ΠΟΛΩΣΗ ΑΠΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ – Στήνει βεντέτα με ΕΡΤ-Σαββίδη----Έρχονται ποινές και απαγορεύσεις – ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΗΣ ΒΙΑΣ.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Στοίχημα ανανέωσης της Ε.Ε. – Η νίκη Μακρόν, η ήττα του λαϊκισμού και η νέα σχέση με το Βερολίνο----Και νέα αύξηση εισφορών----Το νέο λύκειο παρουσιάζει ο Τσίπρας – Εθνικό απολυτήριο----Ζημιές 300.000 ευρώ στο Πανθεσσαλικό Στάδιο----Νίκη-ορόσημο για τη Μέρκελ – «Ξεφουσκώνει» ο Σουλτς----Στις 18 Μαΐου η ψήφιση των μέτρων – ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ---Έξι πακέτα ρύθμισης οφειλών – ΠΡΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ – Μήνυμα μαχητικής υπεράσπισης της κυριακάτικης αργίας----ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟΝ ΠΥΞΟ ΤΗΣ ΠΡΕΣΠΑΣ – Τιμή στη γυναίκα μαχήτρια του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδος----72 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ – Εμπνεόμαστε και διδασκόμαστε, συνεχίζουμε με ακλόνητη πίστη στο σοσιαλισμό----ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ – Αλλαγή συνόρων στα Βαλκάνια θα σημάνει «ντόμινο» εξελίξεων που θα πληρώσουν οι λαοί----ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΠΡΕΣΒΗ – «Επενδύοντας» στην Ελλάδα για τα επικίνδυνα σχέδια των ΗΠΑ στην περιοχή…----ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ – «Νέα μέρα» για το κεφάλαιο, όχι για το λαό----ΘΕΣ/ΝΙΚΗ – Οι μαθητές απομόνωσαν τραμπούκους χρυσαυγίτες----ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ – Τίμησε τη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών στο Βερολίνο.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: ΟΔΗΓΟΣ επιβίωσης για ΤΟΥΣ ΔΑΣΙΚΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ – Τι πρέπει να κάνουν οι ιδιοκτήτες γης για να μη βρεθούν προ δυσάρεστων εκπλήξεων – ΕΝΑΣ ΜΗΝΑΣ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ----Όλοι… σούζα στον ανθέλληνα υπουργό Οικονομικών της Βαυαρίας----Η ΤΕΛΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ – Το ΔΝΤ θέλει να βάλει χειροπέδες στη ΝΔ (με άρθρο στο Μνημόνιο) – Έρχεται «ψαλίδι» σε επιδόματα ανεργίας και θέρμανσης – Στο στόχαστρο και στρατιωτικοί, ειδικά μισθολόγια----Ούτε… σοκολάτα δεν τον αφήνει να φάνει η Μπριζίτ!----Η ΕΕ επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ για το πάρτι σπατάλης με τη Novartis----ΚΟΣΜΟΣΥΡΡΟΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ----ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟΝ ΠΙΟ ΕΥΣΥΝΕΙΔΗΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟ----Κιλκίς: Πέθανε 500 μέτρα μακριά από το νοσοκομείο! Το ΕΚΑΒ δεν έφτασε ποτέ.

ΕΘΝΟΣ: Δωρεάν ρεύμα από το… χωράφι – ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ----ΤΟ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ----ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ – Ένας… δύσκολος φίλος για την καγκελάριο Μέρκελ----ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΣΤΗ ΔΑΦΝΗ – ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΗΣ 20ΧΡΟΝΗΣ----ΕΛ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ – ΝΕΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 2019-----ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ 800 ΑΠΕΛΑΣΕΙΣ----ΟΑΕΔ ΠΑΤΡΩΝ – Ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΠΟΥ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΕ 900.000 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ----Προσλήψεις 1.175 εποχικών σε υπηρεσίες των δήμων.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Κούρεμα έως 20% στα ειδικά μισθολόγια – ΜΕ ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ «ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΔΙΑΦΟΡΑΣ» ΟΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ----ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ – «ΟΣΟ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ Η ΧΩΡΑ ΘΑ ΧΑΝΕΙ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ»----Τα πρόσωπα της κυβέρνησης Μακρόν – ΠΡΩΤΟΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΓΚΑΛΟΠ ΕΝ ΟΨΕΙ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ – ΕΝΤΟΝΕΣ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΕ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ----Ξεκινάει μαραθώνιος ταλαιπωρίας για τους παιδικούς σταθμούς – ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΝΤΟΣ ΜΑΪΟΥ, ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ----ΠΛΗΘΣΟ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΟ ΒΕΛΛΙΔΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ----1.293 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ, ΔΕΗ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ----ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΑΡΓΕΝΤΙΝΙΚΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΚΑΙ… ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ----ΝΕΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΦΡΟΥΣ ΓΙΑ 1,4 ΕΚΑΤ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: ΜΜΕ: πράσινο φως για αλλαγές ιδιοκτησίας – ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΘΕΙ Ο ΓΟΡΔΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗΣ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ – ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΚΡΑΤΟΥΝ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΤΟΠΙΟΥ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ----ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ-ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ – Μπέρδεμα με τις εισφορές----ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ – Κατευθείαν στα βαθιά----ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΟΡΟΒΕΣΗΣ – 50 χρόνια ακτιβιστής----ΚΡΙΣΤΙΝΑ ΚΙΡΤΣΝΕΡ – Για μια νέα δημοκρατική και θεσμική αρχιτεκτονική.

ΤΑ ΝΕΑ: Τα χαράτσια κρύβονται στις λεπτομέρειες – ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΕΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ – Πλεόνασμα 3,5% έως το 2022 – Στο στόχαστρο πάλι 1.400.000 ελεύθεροι επαγγελματίες – Να χρυσώσει το χάπι επιχειρεί τώρα η υπουργός Εργασίας – ΠΡΩΤΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ! ΑΓΓΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ Ο ΜΑΚΡΟΝ – ΦΡΕΝΟ ΜΕΡΚΕΛ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ – ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ----ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΨΑΘΑΣ – ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΗ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ----ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ – ΠΑΟΚ-ΑΕΚ ΞΑΝΑΛΥΝΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΤΟΥΣ.

ESPRESSO: ΝΕΚΡΗ ηθοποιός στα Εξάρχεια – Σοκ στον καλλιτεχνικό κόσμο από τον θάνατος της 30χρονης Μαίρης Τσώνη – ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣΕ ΣΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ «ΚΥΝΟΔΟΝΤΑΣ» ΤΟΥ ΛΑΝΘΙΜΟΥ----Τρόμος στα Χανιά! Οπλισμένος περιπτεράς κρατούσε τρεις ομήρους στον ΟΚΑΝΑ----ΚΑΤΑΘΕΣΗ-ΦΩΤΙΑ – «Φώναζα βοήθεια και μου έλεγε ‘σκάσε, π….να’»----ΣΠΕΙΡΑ ΧΡΗΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΩΝ – Τους τσάκωσαν στον αρραβώνα αρχηγού τους----Ποιος βγάζει στο σφυρί τον πλούτο του Ιόλα.