X

Ο Τύπος της Τετάρτης

Οι εξαγγελίες Τσίπρα για την εκπαίδευση και τα «ψιλά γράμματα» της συμφωνίας που φουσκώνουν την Εφορία μονοπωλούν το ενδιαφέρον του σημερινού Τύπου.

Ant1news

Οι ριζικές αλλαγές στην Παιδεία και οι μεγάλες ανατροπές στη φορολογία που φέρνει η τεχνική συμφωνία με τους δανειστές είναι ορισμένα από τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: Εισαγωγή στα ΑΕΙ με εθνικό απολυτήριο – ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ----ΜΕΓΑΛΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ----ΘΡΙΛΕΡ ΜΕ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΛΕΜΠΙΔΑΚΗ – ΤΑ SMS ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΑΓΩΓΕΙΣ----«ΣΩΘΗΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΡΑΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΥΤΟΣ» - Μαρτυρία-σοκ γυναίκας που παραλίγο να πέσει θύμα του 52χρονου βιαστή της Δάφνης----ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΩΣ 70 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ 200.000 ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ.

Η ΑΥΓΗ: Επανάσταση στην Παιδεία – ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΕΩΣ ΔΕΚΑΟΚΤΩ ΕΤΩΝ – Με εθνικό απολυτήριο η εισαγωγή στην Ανώτατη Εκπαίδευση, ολοήμερα όλα τα δημοτικά σχολεία----Ρεκόρ θέσεων εργασίας τον Απρίλιο----ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – Από πλεόνασμα σε πλεόνασμα…----ΓΑΛΛΙΑ – Βγήκαν τα μαχαίρια στους Σοσιαλιστές----ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ – Σολομώντεια λύση για το νέο εμπορικό κέντρο----Μια λέξη περιμένει ο Ντράγκι για το QE – ΑΠΟ ΤΟ EUROWORKING----ΙΣΟΤΗΤΑ ΔΥΟ ΦΥΛΩΝ – Το εθνικό σχέδιο.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Νέο φάουλ του υπ. Πολιτισμού – Λίγο πριν το ταξίδι Τσίπρα στο Πεκίνο, ανοίγει μέτωπο με την Cosco---Οι ΗΠΑ στέλνουν βαρύ οπλισμό στους Κούρδους----Οι ταμειακές μηχανές περιμένουν… να συνδεθούν – Λόγω πολιτικού κόστους----Αλλαγές στα σχολεία χωρίς υποδομές – Εξαγγελίες Τσίπρα----Σε σύγκρουση οινοπαραγωγοί και κυβέρνηση – Για τον ΕΦΚ στο κρασί----Η Ρωσία εόρτασε μεγαλοπρεπώς την Ημέρα της Νίκης----Capital Controls έως το τέλος του 2018 – Το πιο αισιόδοξο σενάριο----ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ – Αντισυνταγματική η περικοπή συντάξεων το 2019.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΚΟΥΑΡΤΕΤΟΥ – Μακρύς κατάλογος αντιλαϊκών μέτρων διαρκείας…----ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ – «Αναβάθμιση» με υποχρηματοδότηση, ελλείψεις και ευέλικτη εργασία----ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΑΠΟΤΡΟΠΗΣ – Διαφημίζει τους ΝΑΤΟικούς την πραμάτεια και τις «διευκολύνσεις» της Σούδας----ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ-ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ-ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ – Πρόγραμμα δράσης με κορύφωσης την απεργία στις 17 Μάη----ΣΤΟΙΧΕΙΑ «ΕΡΓΑΝΗ» - Σταθερά στα ύψη η «ευελιξία»----ΚΥΠΡΙΑΚΟ – Προσκλήσεις και μεθοδεύσεις γύρω από τα Ενεργειακά.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: ΧΩΡΙΣ ΕΚΑΣ κι άλλοι 100.000 ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ – Έρχεται η «λυπητερή» με δραματικές περικοπές από τον επόμενο μήνα. Ποιους αφορά – ΘΑ ΚΛΗΘΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ----Ρύθμιση (με 36 δόσεις) για οφειλές κάτω από 3.000 ευρώ στα Ταμεία----Επανεμφανίστηκε ο θλιβερός Φούχτελ με Γερμανούς… επενδυτές----ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΠΡΟΝΗΠΙΟ, ΟΛΟΗΜΕΡΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΤΕΛΟΣ----Νέες υποσχέσεις Κυριάκου για μειώσεις φόρων----Διοικητής αστυνομικού τμήματος «στα πράσα»----ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΙΣΧΥΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΛΑΤΕΙΑ----Δάσκαλος σάτυρος ασελγούσε κατά συρροή (!) σε μαθήτριες του----ΟΙ ΑΤΡΟΜΗΤΟΙ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. ΜΕ ΤΗ «ΣΙΔΕΡΕΝΙΑ ΠΑΝΟΠΛΙΑ»----Έγκυρες πηγές: Ο Βενιζέλος, η θέση του επιτρόπου και τα όνειρα για την Προεδρία.

ΕΘΝΟΣ: Οι ριζικές αλλαγές στην Παιδεία – Ο ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΟΥΣ ΑΞΟΝΕΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ----ΟΛΗ Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ----ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ – Η Οδύσσεια του ξεριζωμού για την οικογένεια Σύρων----ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΝΕΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΠΑΠΥΡΟ ΤΟΥ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ----ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ – ΤΑ «ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ» ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ----ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΧΑΛΑΡΩΣΗ ΤΩΝ CAPITAL CONTROLS---ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ – ΕΡΗΜΩΝΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Μαχαίρι το 2018 σε επιδόματα, φοροαπαλλαγές – Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΕΚΡΥΨΕ ΕΠΩΔΥΝΑ ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 530 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ – ΒΟΜΒΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ: Παράνομη η νομοθέτηση μείωσης συντάξεων από το 2019----ΠΤΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΕΩΣ 15% ΣΕ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ, ΨΩΜΙ, ΓΑΛΑ – ΑΠΑΓΟΗΤΕΥΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ----ΣΚΛΗΡΟ ΡΟΚ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ – «ΣΤΗ ΔΙΚΗ  ΜΑΣ ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ΟΥΤΕ ΑΠΑΤΕΣ»----ΦΕΡΝΟΥΝ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ Η ΚΑΡΑΚΑΣ ΣΤΟ HOTSPOT ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ – ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΗ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ----ΤΑ 4 ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΑ «FAKE NEWS» ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ – ΚΑΙ ΟΙ 7 ΑΛΛΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΝΗΠΙΟ ΕΩΣ ΤΟ… ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ----«Μεροκάματα» 82.192 ευρώ για τον Μέσι!----EUROVISION – H Demy προκρίθηκε εύκολα στον τελικό----ΕΡΕΥΝΑ-ΣΟΚ: 1 ΣΤΑ 5 ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΘΥΜΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Στης ανάγκης τα θρανία – ΔΟΜΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΤΡΙΕΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΞΗΓΓΕΙΛΕ Ο ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ – ΔΙΧΡΟΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΝΤΟΥ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΜΕ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΩΝ ΤΕΙ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ-----Μέτωπο κατά των φαρμακευτικών – ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ----14η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – Ανοίγει αύριο τις πύλες της----ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ – Πιο κοντά στη διευθέτηση του χρέους----ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ – Θαυμαστής και μιμητής του Μακρόν----ΣΟΥΗΔΙΑ: ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΛΕΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΠΡΟΣΘΕΤΟ ΦΟΡΟ 261 ΕΚΑΤ. $.

ΤΑ ΝΕΑ: Τώρα τρέχουν για πωλητήρια – Ιδιωτικοποιήσεις-εξπρές και κούρεμα κοινωνικών επιδομάτων προβλέπει το νέο πενταετές Μνημόνιο----ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΣΙΠΡΑΣ – ΜΙΣΟΚΑΤΡΑΓΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ----Ο ΤΥΦΩΝΑΣ ΜΑΚΡΟΝ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΟΥΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ.

ESPRESSO: Ο ΑΓΙΟΣ Εφραίμ ΕΣΩΣΕ ΚΛΙΝΙΚΑ ΝΕΚΡΟ – Δέος για το θαύμα στο Ηράκλειο Κρήτης που άλλαξε τη ζωή μιας οικογένειας – Οι συγγενείς του νεαρού είχαν παραγγείλει μέχρι και τα κηδειόσημα----ΑΓΡΙΟ «ΝΤΟΥ» ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΔΙΚΗ ΒΑΛΑΒΑΝΗ----Κολλημένοι με το video games οι ληστές των χρηματοκιβωτίων----ΖΑΠΙΝΓΚ ΣΤΟ… «ΣΚΥΛΟΣ TV»----7χρονος ξεψύχησε μετά τα βασανιστήρια των γονιών του----Η Demy «πέταξε» στον τελικό της Eurovision----ΤΡΟΜΟΣ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ! ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΔΑΣΚΑΛΟ ΟΤΙ ΑΣΕΛΓΟΥΣΕ ΣΕ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ.