X

Αποκάλυψη “Καλημέρα Ελλάδα”: στην γερμανική Βουλή από τις 2 Μαΐου το κείμενο της συμφωνίας

Το "συμπληρωματικό μνημόνιο" όπως είναι ο τίτλος του, έχει κατατεθεί επισήμως από τον Σόιμπλε. Το ίδιο έγινε και στην Ολλανδία.

Ant1news

Ενώ Βουλή και κόμματα, ακόμη και ο ΣΥΡΙΖΑ, περιμένουν την κατάθεση του νομοσχεδίου στο Κοινοβούλιο για να μάθουν επισήμως τα μέτρα - και τα αντίμετρα - της τεχνικής συμφωνίας με τους δανειστές που επετεύχθη τα ξημερώματα της 2ας Μαΐου στην Αθήνα,  αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη της εκπομπής "Καλημέρα Ελλάδα" ότι το κείμενο που συνομολόγησαν κυβέρνηση και πιστωτές έχει κατατεθεί, από την ίδια ημέρα, στην γερμανική βουλή, ενώ κάτι ανάλογο ισχύει και για το ολλανδικό κοινοβούλιο.

Το κείμενο της συμφωνίας, φέρει τον τίτλο «συμπληρωματικό μνημόνιο» και έχει κατατεθεί στην γερμανική Βουλή από τον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόμπλε.

Το 53 σελίδων κείμενο της συμφωνίας κυβέρνησης – δανειστών έφερε στη δημοσιότητα στις 8 Μαΐου αποκλειστηκά η γερμανική εφημερίδα  «Handelsblatt».

Στο κείμενο περιγράφεται όλο το φάσμα των προαπαιτουμένων, τα οποία θα ψηφιστούν στις 18 Μαΐου από τη Βουλή, από το πώς θα γίνει η εξοικονόμηση 550 εκατ. ευρώ το 2018, έως και τον τρόπο βάσει του οποίου θα μειωθούν οι συντάξεις και το αφορολόγητο τα επόμενα χρόνια.