X

Ποια Υπουργεία και Αρχές μεταφέρονται στο πρώην κτίριο του Κεράνη

Υλοποιείται η μετεγκατάσταση υπηρεσιών του δημοσίου στο κτίριο 'Κεράνη". "Στόχος είναι να “γεμίσει” μέχρι τα Χριστούγεννα".

Ant1news

Προχωρά η μετεγκατάσταση υπηρεσιών του δημοσίου στο κτίριο Κεράνη με τον υπουργό Οικονομικών να αναφέρει στη Βουλή πως «στόχος είναι να “γεμίσει” μέχρι τα Χριστούγεννα». Ο Ευκ. Τσακαλώτος ανέφερε ακόμη πως έως το τέλος του χρόνου η κυβέρνηση θα ενημερώσει για το σύνολο των μισθωμάτων που καταβάλλει το δημόσιο.

Σε ότι αφορά στο κτίριο Κεράνη επί της λεωφόρου Θηβών ανακοίνωσε ότι εκεί θα μετακινηθούν η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, το υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, η Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών, καθώς και του πρώτου γραφείου ενημέρωσης δανειοληπτών.

Στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του Σπύρου Λυκούδη από το Ποτάμι ανέφερε πως συναντήθηκε με τον υπουργό Υγείας για το κτίριο που στεγαζόταν το κέντρο τύπου κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων επί της Λ. Κηφισίας 39 και για το οποίο το δημόσιο πληρώνει 3,5 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο μόνο και μόνο για να στεγάζονται κάποιες υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ.

«Αν πάμε σε ένα τετράστερο ξενοδοχείο θα μας ζητούσαν λιγότερα χρήματα το μήνα και θα μας προσέφεραν και πρωινό» σχολίασε από την πλευρά του ο Σπύρος Λυκούδης, με τον υπουργό Οικονομικών να αναγνωρίζει ότι υπάρχει πρόβλημα με τα αναξιοποίητα κτίρια του δημοσίου.