X

Eurovision 2017: οι χώρες που προκρίθηκαν στον τελικό (βίντεο)

Ποιες χώρες πήραν την πρόκριση από τον Β΄ Ημιτελικό. Highlight η πρόταση γάμου στην τραγουδίστρια της ΠΓΔΜ. Ελληνικό σχολείο στο Κίεβο επισκέφθηκε η Demy.

Ant1news

Με την πρόκριση των δέκα χωρών από τις 18 που διαγωνίστηκαν στον δεύτερο ημιτελικό, ολοκληρώθηκε η λίστα των συμμετεχόντων στον τελικό του 62ου διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision, που θα διεξαχθεί το Σάββατο στο Κίεβο της Ουκρανίας.

Η Βουλγαρία, η Λευκορωσία, η Κροατία, η Ουγγαρία, η Δανία, το Ισραήλ, η Ρουμανία, η Νορβηγία, η Ολλανδία και η Αυστρία είναι οι δέκα χώρες που κατάφεραν να προκριθούν την Πέμπτη.

Μαζί με την Ελλάδα, την Demy και το “This is Love”, την Κύπρο με τον Hovig Demirjian και το τραγούδι Gravity, τη Μολδαβία, το Αζερμπαϊτζάν, τη Σουηδία, την Πορτογαλία, την Πολωνία, την Αρμενία, την Αυστραλία, το Βέλγιο, που προκρίθηκαν στον πρώτο ημιτελικό, καθώς και τις “Big 5” (Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία) και φυσικά τη διοργανώτρια Ουκρανία, συμπληρώνουν τις 26 συμμετοχές του τελικού.

 

Highlight του B΄ Ημιτελικού ήταν η πρόταση γάμου που έγινε στην Σκοπιανή τραγουδίστρια, την οποία όμως οι Έλληνες τηλεθεατές δεν είχαν την ευκαιρία να δουν σε ζωντανή σύνδεση.

 

Κατά τη διάρκεια του διαλείμματος, στο “green room”… γράφτηκε μία ιστορία αγάπης, η οποία σίγουρα θα αποτελεί μία από τις καλύτερες στιγμές του θεσμού.

Ο σύντροφος της τραγουδίστριας της ΠΓΔΜ έπεσε στα γόνατα και ζήτησε από την Jana Burceska να τον παντρευτεί. Η έκπληξη της ήταν φυσικά τεράστια, αλλά η απάντηση ήρθε χωρίς ιδιαίτερη σκέψη και ήταν θετική. Άλλωστε σαν ζευγάρι είναι μαζί αρκετά χρόνια και μάλιστα σε 6 μήνες περιμένουν και το  πρώτο τους παιδί.

Μπορεί η Σκοπιανή τραγουδίστρια να μην κατάφερε να εξασφαλίσει το εισιτήριο της πρόκρισης στον τελικό της Eurovision, αλλά έφυγε ευτυχισμένη με το μονόπετρο δαχτυλίδι...

 

Ελληνικό σχολείο στο Κίεβο επισκέφθηκε η Demy

Δεν μπόρεσε να κρύψει τη συγκίνησή της η Demy κατά την επίσκεψή της σε ένα από τα τρία ελληνικά σχολεία του Κιέβου, όπως μεταδίδει ο απεσταλμένος του ΑΝΤ1 στην ουκρανική πρωτεύουσα, Θάνος Κλωνόπουλος.

 

Παιδιά απόδημων Ελλήνων, αλλά και Ουκρανοί που τρέφουν αγάπη για την πατρίδα μας, υποδέχθηκαν την τραγουδίστρια που εκπροσωπεί τη χώρα μας στον φετινό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision με το μήνυμα «Demy είμαστε μαζί σου».

 

Προς τιμήν της, μάλιστα, διοργανώθηκε γιορτή στην οποία οι μαθητές απήγγειλαν ποιήματα στα ελληνικά και χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς.

 

Η Demy συνομίλησε για αρκετή ώρα με τα παιδιά και φεύγοντας εκείνα της ευχήθηκαν να κατακτήσει την πρωτιά στον τελικό του Σαββάτου.