X

“Καμίνι” από σήμερα η χώρα

Έρχεται μίνι κύμα καύσωνα, αλλά και αφρικανική σκόνη. Έως 37 βαθμούς Κελσίου θα φθάσει το Σάββατο ο υδράργυρος. Σε ποιες περιοχές θα είναι πιο έντονα τα φαινόμενα.

Ant1news

Αποπνικτική αναμένεται από σήμερα η ατμόσφαιρα σε αρκετές περιοχές της χώρας, καθώς το θερμόμετρο ανεβαίνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, ενώ οι ενισχυμένοι νοτιάδες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, το πρώτο κύμα καύσωνα για φέτος αναμένεται από σήμερα και κορυφώνεται το Σάββατο, όταν και ο υδράργυρος αναμένεται να φθάσει ακόμα και τους 37 βαθμούς Κελσίου.

Η ζέστη θα είναι πιο έντονη στη Θεσσαλία, την Εύβοια και τη Βοιωτία, ενώ Αττική, ανατολική Πελοπόννησος και Κρήτη ενδέχεται να καταγράψουν τις πιο υψηλές θερμοκρασίες.

Στην Αττική αναμένονται σήμερα αραιές νεφώσεις, κατά περιόδους πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και μετά το μεσημέρι στα νότια 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασια θα κυμανθεί από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη υπάρχει πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών μικρής διάρκειας μέχρι το μεσημέρι αν και η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 27 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις αναμένονται τις απογευματινές ώρες στα βόρεια με πιθανότητα ασθενών σποραδικών όμβρων κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Από το απόγευμα και από τα βορειοδυτικά θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως στα ανατολικά και νότια όπου θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.