X

Εκτροχιασμός επιβατικού τρένου έξω από τη Θεσσαλονίκη

Πληροφορίες για νεκρούς επιβάτες. Πάνω από 10 οι τραυματίες, δύο εκ των οποίων σοβαρά. Η μηχανή κι ένα βαγόνι διαπέρασε κατοικία! Δείτε εικόνες και βίντεο.

Ant1news

Συναγερμός σήμανε λίγο έξω από τη Θεσσαλονίκη από εκτροχιασμό επιβατικής αμαξοστοιχίας intercity, η οποία εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα - Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το ατύχημα σημειώθηκε στις 9.40 το βράδυ στο ύψος του χωριού Άδενδρο από άγνωστη ακόμα αιτία.

Το τρένο μετέφερε 75-100 επιβάτες, κάποιοι εκ των οποίων τραυματίστηκαν, ενώ το πρόβλημα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, εντοπίζεται στα δύο πρώτα βαγόνια.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, η μηχανή και το πρώτο βαγόνι της αμαξοστοιχίας εκτοξεύτηκαν σε σπίτι που βρίσκεται κοντά στις γραμμές και το οποίο κατοικείται.

Στο σημείο έσπευσαν 21 οχήματα της Πυροσβεστικής, αλλά και οχήματα του ΕΚΑΒ, τα οποία παρέλαβαν τους τραυματίες, ένας εκ των οποίων διασωληνώθηκε άμεσα.

Οι υπόλοιποι μεταφέρθηκαν σε διάφορα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, όπως το Γεννηματάς, αλλά και το 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαιδεύσεως.