X

Τραγωδία με εκτροχιασμό τρένου στο Άδενδρο Θεσσαλονίκης (βίντεο)

Τουλάχιστον ένας νεκρός και περισσότεροι από 10 οι τραυματίες, κάποιοι εκ των οποίων σοβαρά. Η μηχανή κι ένα βαγόνι διαπέρασαν κατοικία! Δείτε εικόνες και βίντεο.

Ant1news

Τραγωδία με επιβατική αμαξοστοιχία σημειώθηκε στις 9.40 το βράδυ στο Άδενδρο Θεσσαλονίκης.

Το τρένο, με περίπου 100 επιβάτες, το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα - Θεσσαλονίκη, αντιμετώπισε πρόβλημα στα δύο πρώτα βαγόνια, με αποτέλεσμα να εκτροχιαστεί λίγο πριν φθάσει στο σταθμό του χωριού Άδενδρο.

Αποτέλεσμα ήταν η μηχανή του αλλά και ένα βαγόνι να εκτοξευτούν και να διαπεράσουν κατοικημένο σπίτι που βρισκόταν δίπλα στις γραμμές.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διευθύντρια του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας Θεσσαλονίκης, Χρυσή Ματσικούδη, ένας επιβάτης ανασύρθηκε νεκρός, τρεις τραυματίες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, ένας εκ των οποίων διασωληνομένος και ένας ακόμα τραυματίας μεταφέρθηκε στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαιδεύσεως.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν ακόμα 10 ελαφρά τραυματίες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία Άγιος Δημήτριος και Γεώργιος Γεννηματάς, ενώ τα συνεργεία διάσωσης έδωσαν μάχη για να απεγκλωβίσουν τους δύο μηχανικούς, έναν άντρα και μια γυναίκα.

Οι υπόλοιποι μεταφέρθηκαν σε διάφορα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, όπως το Γεννηματάς, αλλά και το 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαιδεύσεως.

Στο σημείο έσπευσαν οχήματα του ΕΚΑΒ και 21 οχήματα της Πυροσβεστικής, με 45 άντρες, ενώ εκεί βρέθηκε και κλιμάκιο του ΟΣΕ.