X

“Μερικός” αποκλεισμός της Χρυσής Αυγής από την Ολομέλεια για το πολυνομοσχέδιο

Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα μετά την πρόταση της Διάσκεψης των Προέδρων. Απόντες ήταν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής.Τι θα γίνει στη ψηφοφορία

Ant1news

Την αποβολή σύσσωμης της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής από τη συζήτηση του νομοσχεδίου με τα μέτρα και τα αντίμετρα αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής.

Σύμφωνα με την πρόταση του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση και εγκρίθηκε ομόφωνα χθες από την Διάσκεψη των Προέδρων, όλοι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής δεν θα μπορούν να συμμετάσχουν στη διήμερη συζήτηση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια.

Η εισήγηση του Σώματος αφορά στην αντικοινοβουλευτική και προκλητική συμπεριφορά του Ηλία Κασιδιάρη κατά του Νίκου Δένδια κατά τη διάρκεια συζήτησης του νομοσχεδίου στις αρμόδιες επιτροπές.

 "Αυτό το πρωτοφανούς έντασης συμβάν δεν είναι μεμονωμένο, αλλά προστίθεται σε μια σειρά γεγονότων την τελευταία 5ετία που αναφέρονται σε απειλές και πρακτικές βίας", επεσήμανε ο Νίκος Βούτσης.

Να σημειωθεί πως παρών στη διαδικασία για τον αποκλεισμό της Χρυσής Αυγής ήταν ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

 

Με βάση το άρθρο 81 του Κανονισμού της Βουλής, οι βουλευτές στους οποίους επιβλήθηκε η πειθαρχική ποινή του αποκλεισμού από τις συνεδριάσεις, δικαιούνται να μετέχουν σε ονομαστικές και μυστικές ψηφοφορίες, μόνο που αμέσως μετά τη διεξαγωγή τους υποχρεούνται να αποχωρήσουν από την αίθουσα της Ολομέλειας.

Ένσταση αντισυνταγματικότητας επί του νομοσχεδίου υπέβαλε με την έναρξη της συζήτησης στην ολομέλεια ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης. Αντίστοιχο θέμα έθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος, καθώς και ο ανεξάρτητος Γ. Καρράς. Η πρόταση θα εξεταστεί στην πορεία της συζήτησης.