X

Επεισόδια στο Σύνταγμα

"Πεδίο μάχης" το κέντρο της Αθήνας μετά το συλλαλητήριο. Κουκουλοφόροι επιτέθηκαν στους αστυνομικούς με μολότοφ και πέτρες. Χρήση χημικών έκαναν τα ΜΑΤ. Επίθεση δέχθηκε το βαν τηλεοπτικών μεταδόσεων του ΑΝΤ1.

Ant1news

Επεισόδια σημειώθηκαν στο Σύνταγμα με κουκουλοφόρους να πετούν μολότοφ και πέτρες εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ ενώ ήταν σε εξέλιξη η πορεία των συνδικάτων προς το Σύνταγμα κατά του πολυνομοσχεδίου που συζητείται στην Βουλή.

Επίσης οι άγνωστοι επιτέθηκαν στους αστυνομικούς ακόμα και με ρόπαλα και σφυριά. Χρήση χημικών έκαναν τα ΜΑΤ.

Εν τω μεταξύ, στην Πλατεία Κλαυθμώνος, κουκουλοφόροι επιτέθηκαν στο βαν εξωτερικών μεταδόσεων του ΑΝΤ1, ενώ ήταν σε εξέλιξη  το συλλαλητήριο των συνδικάτων.

Η ομάδα των κουκουλοφόρων έσπασε το παρμπρίζ και τα τζάμια του οχήματος χωρίς, ωστόσο, να υπάρξει κάποιος τραυματισμός. Στη συνέχεια έριξαν βενζίνη στο εσωτερικό του βαν και επιχείρησαν να το πυρπολήσουν. Δεν τα κατάφεραν, όμως, καθώς ένας τεχνικός του ΑΝΤ1 πρόλαβε και έριξε αφρό με πυροσβεστήρα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξαν φθορές και στην τζαμαρία τουλάχιστον ενός καταστήματος στην οδό Πανεπιστημίου.

Στα... "μεθεόρτια" των επεισοδίων άγνωστοι έκαψαν αυτοκίνητα στον λόφο του Στρέφη και επιτέθηκαν με μολότοφ εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ, έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στη Χαριλάου Τρικούπη.