X

Ισχυρή σεισμική δόνηση στη Ρόδο

Αναστατώθηκαν οι κάτοικοι του νησιού από την ισχυρή σεισμική δόνηση που ταρακούνησε το νησί, ενώ σημειώθηκε και νέος σεισμός λίγη ώρα αργότερα.

Ant1news

Ισχυρή σεισμική δόμηση που σημειώθηκε στις 14:30  αναστάτωσε τους κατοίκους του νησιού.

Η ένταση του σεισμού ήταν 5,1 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ και το επίκεντρο ήταν σε θαλάσσια περιοχή με εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών το επίκεντρο εντοπίζεται 24 χιλιόμετρα νότια – νοτιοδυτικά της νήσου Χάλκης.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε μιλώντας στην "Ροδιακή" ο καθηγητής Γεωλογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Ευθύμιος Λέκκας, ο σεισμός προέρχονταν από τον υποθαλάσσιο χώρο σε απόσταση 10 χιλιόμετρα περίπου από Καταβιά και είχε μικρό εστιακό βάθος.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε ολόκληρο το νησί της Ρόδου, σε μέρος της Καρπάθου, καθώς επίσης και σε Χάλκη και Τήλο.

Ο κ. Λέκκας επεσήμανε ότι από τα πρώτα στοιχεία προκύπτει ότι ο σεισμός είχε ως επίκεντρο το γνωστό σεισμικό τόξο Νότια της Ρόδου, το οποίο κατά καιρούς δίνει σεισμούς τέτοιου μεγέθους.

Ωστόσο, στις 16.02 σημειώθηκε και νέα σεισμική δόνηση, μεγέθους 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Ρόδου, με εστιακό βάθος 10χλμ.

Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για διαφορετικό επίκεντρο από τον σεισμό που καταγράφηκε στις 14.30 και είχε επίκεντρο νότια - νοτιοδυτικά της Χάλκης.